28 Березня 2024, 22:44 | Реєстрація | Вхід
/ Лекція Олени Романенко «Метафори Донбасу» - 5 Березня 2016

Лекція Олени Романенко «Метафори Донбасу»

Категорія: «Події»
Дата: 05 Березня 2016 (Субота)
Час: 12:00
Вартість: 80 грн.
Місто: Київ
Місце: Музей-квартира Павла Тичини
Адреса: вул. Терещенківська 5, кв. 1,3
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1017


Сила, міць, тяжка праця та шоденний героїзм. Донбас вміє гартувати характер. Відсікає непотрібне. Спрощує складне до найпростішого, до найважливішого. Це – ментальний портрет Донбасу. Але як і чому був сформований цей образ? 

Історія Донбасу – це історію формування спільноти із певною ідентичністю. І географічне положення, і економічні особливості регіону, і мистецтво слова відіграли у цьому становленні не останню роль.

Як українська література вплинула на формування уявлень про цей регіон серед українців? Які слова використовувалися для опису Донбасу у поезії, прозі, есеїстиці? Якою буде ідентичність мешканців Сходу України через десятиліття?

5 березня о 12:00 Освітня станція 31В1 запрошує Вас на першу лекцію «Метафори Донбасу: як література змінила образ Сходу України» в рамках проекту «Українська література» в музеї-квартирі П.Тичини.


Українська література - це курс з 10 лекцій з української літератури. Будемо переосмислювати культи та культових постатей, зраду та зрадників, кохання по-українськи, жіночність та владу, кітчі та стереотипи. Лекції проходитимуть щотижнево у музеї-квартирі П. Тичини.

Лектор: Олена Романенко - доктор філологічних наук, доцент кафедри новітньої української літератури, заступник директора Інституту філології університету ім. Шевченка. 


5 березня. Початок о 12:00. Вартість: 80 грн. 
Реєстрація: http://goo.gl/forms/MT8bh4xm0t Або за телефоном: (044) 22-486-89
Київ, Музей-квартира Павла Тичини, вул. Терещенківська 5, кв. 1,3


0 коментарів

Залишити коментар

avatar