28 Березня 2024, 15:25 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація альманаху «Вулиця Літературна» - 30 Вересня 2015

Презентація альманаху «Вулиця Літературна»

Категорія: «Події»
Дата: 30 Вересня 2015 (Середа)
Час: 17:45
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Смолоскип»
Адреса: вул. Межигірська, 21
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 2196


У середу, 30 вересня, в Києві презентують альманах «Вулиця Літературна. Будинок №1», до якого увійшли кращі тексти випускників «Курсу письменницької майстерності» від «Центру літературної освіти». Також організатори розкажуть про новий Курс, який розпочинається вже 20 жовтня

У програмі події: 

  • власне презентація альманаху; 
  • виступи лекторів курсу; 
  • читання уривків; 
  • спілкування з авторами альманаху; 
  • презентація нового «Курсу письменницької майстерності» (програма, лектори, умови і т.п.)

Про альманах і курс, з якого вийшла книжка:

Два місяці – з березня по травень – в Києві відбувався «Курс письменницької майстерності». Учасники прослухали лекції від відомих письменників і літературознавців, виконували практичні завдання і вправлялися у майстерності письма. 

Курс дав поштовх учасникам для подальшого літературного розвитку. Перші спроби Ви зможете прочитати у альманасі «Вулиця Літературна. Будинок №1». 

До видання увійшли тексти 11 авторів, які журі найвище оцінили за результатами творчого конкурсу в рамках Курсу. Книжка вийшла у київському видавництві «Електрокнига». 

АВТОРИ: Катерина Демиденко, Андрій Ковальчук, Сергій Комберянов, Анастасія Марченко, Олеся Медуха, Вероніка Мильцева, Олена Петровець, Леся Панчак, Дмитро Стембковський, Світлана Флікян, Генрих Шимонович. 



«Кожен альманах має ту особливість, що серед його авторів точно-точно є хтось, хто вже завтра чи у більш віддаленій перспективі стане популярним і знаним. Це зараз твори на його сторінках трохи кращі або ледь гірші, утім - загалом рівні. А за кілька років, хто доб'ється успіху, з ностальгією озиратиметься на цей невеликий томик: все починалося звідси... А кому не пощастить, думатимуть: ми були поруч такого автора, ми знали його віддавна! І сентиментально показуватимуть друзям і дітям свої кілька сторінок книжки. Тим часом, читачам варто знати ще одну правду: всі альманахи пізніше стають раритетами, а надто перші, один з яких ви тримаєте зараз в руках».

Ростислав Семків, літературознавець, директор видавництва «Смолоскип»


30 вересня (середа). Початок о 18:45. Вхід: вільний.
м. Київ, Книгарня «Смолоскип», вул. Межигірська, 21, ст.м. Контрактова площа.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar