28 Березня 2024, 16:56 | Реєстрація | Вхід
/ Цикл зустрічей з письменниками «ПРОчитання» - 23 Червня 2015

Цикл зустрічей з письменниками «ПРОчитання»

Категорія: «Події»
Дата: 23 Червня 2015 (Вівторок)
Час: 15:00
Місто: Львів
Місце: Наукова бібліотека ЛНУ ім. Івана Франка
Адреса: вул. Драгоманова, 5
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1078


У Львові стартує цикл зустрічей зі львівськими письменниками «ПРОчитання». Під час зустрічей-лекцій письменники розглядатимуть власні твори й ділитимуться враженнями від інших творів українських класиків та сучасників.
 
Вже 23 червня (вівторок), відбудеться перша така зустріч «Знайомство з українською літературою: особистий досвід», початок о 15:00, місце — велика читальна зала Наукової бібліотеки ЛНУ ім. Івана Франка. Досвідом з аудиторією ділитиметься філолог-романіст, літературознавець, перекладач Ярема Кравець.

Письменник розповідатиме про українську літературу в контексті світової, зокрема зосередить увагу на виданнях українських авторів у Франції та французькій літературі в Україні, розкриє власне бачення сучасної української літератури, полідиться думками щодо того, наскільки духовність письменника впливає на власну творчість та чи варто письменникам піднімати питання релігійного характеру у своїх творах.

«Як старанно ми дбаємо про чуже, та як мало знаємо про своє! Для того, щоб звернути увагу на самобутність, актуальність української літератури влаштуємо своєрідне знайомство з українською книгою крізь власний досвід сучасних письменників» – зазначає координатор ініціативи Анастасія Бобеляк.

«Такі зустрічі плануємо організовувати з львівськими літераторами влітку та впродовж осені, щоб завдяки їхнім свідченням визначити місце української літератури у наш час, розкрити духовні аспекти творчості письменників та зрозуміти смаки сучасної аудиторії» – розповідають організатори.

Під час зустрічі відбудеться також презентація книги Яреми Кравця «Quae scripsi, scripsi: романські літератури у рецепції Івана Франка»

Фото: bookforum.ua

Організатори повідомляють, що такі зустрічі заплановані зі львівськими літераторами влітку та впродовж осені, щоб завдяки їхнім свідченням визначити місце української літератури у наш час, розкрити духовні аспекти творчості письменників та зрозуміти смаки сучасної аудиторії.
 
Ініціатива «ПРОчитання» заснована в рамках проекту «Духовна велич Львова» задля популяризації читання української літератури серед львів’ян та українців загалом.
 

23 червня. Початок о 15:00. Вхід: вільний.
м. Львів, Наукова бібліотека ЛНУ ім. Івана Франка (велика читальна зала), вул. Драгоманова, 5


0 коментарів

Залишити коментар

avatar