20 Квітня 2024, 06:48 | Реєстрація | Вхід
/ Конкурс «Стоп цензурі! Громадяни за вільні країни» - 26 Травня 2015

Конкурс «Стоп цензурі! Громадяни за вільні країни»

Категорія: «Конкурси»
Дата: 26 Травня 2015 (Вівторок)
Час: 00:59
Місто: Україна
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1817


До 25-го травня триває прийом робіт на 3-й Міжнародний конкурс «Стоп цензурі!Громадяни за вільні країни»

В умовах військового конфлікту все частішими стають порушення базових прав людини, в тому числі права вільно висловлювати свою позицію. Виправдовуючи законодавчі ініціативи спрямовані на обмеження свободи слова інформаційною агресією, влада продовжує спроби запровадити цензуру. Це становить пряму загрозу демократичному розвитку України. Саме тому темою 3-го Міжнародного конкурсу «Стоп цензурі! Громадяни за вільні країни» стало одне з гасел Євромайдану «Права людини понад усе».

Особливістю конкурсу є його демократичність – кожен, незалежно від віку, громадянства або освіти, може взяти участь та надіслати свої роботи на захист свободи слова, боротьби з цензурою та доступу до інформації.

Роботи на конкурс приймаються в п’ятьох категоріях: зображення, есей, вірш, гасло та інші формати. Подати роботи можна буде чотирма мовами: українською, російською, англійською та кримськотатарською. Переможців конкурсу визначатиме два журі: експертне і громадське (інтернет-голосування).


Правила 3-го Міжнародного конкурсу 
«Стоп цензурі! Громадяни за вільні країни»


1. 3-й Міжнародний конкурс «Стоп цензурі! Громадяни за вільні країни» проводиться активістами громадської організацію «Центр UA». Жодна політична партія не має відношення до організації Конкурсу. Конкурс є інструментом самоорганізації громадянського суспільства.

2. Інтернет майданчик Конкурсу: www.stop-censorship.net    

3. На конкурс приймаються роботи наступної тематики: захист свободи слова, боротьба з цензурою, а також на спеціальну тему, яку визначають організатори для кожного конкурсу окремо. Спеціальна тема 3-го Міжнародного конкурсу «Стоп цензурі! Громадяни за вільні країни»: «Права людини понад усе»

4. На конкурс приймаються роботи у п’ятьох категоріях: зображення, вірш, гасло, есей, інші формати.

5. У категорії «Зображення» приймаються:  фото, постери, репродукції малюнків та картин.

6. У категорії «Вірш» приймаються римовані літературні форми. Об’єм твору необмежений.

7. У категорії «Гасло» приймаються короткі словесні форми, що виражають ідею, вимогу або заклик.

8. У категорії «Есей» приймаються прозаїчні літературні форми, що виражають думку автора, об’ємом до 7 тисяч знаків.

9. У категорії «Інші формати» приймається будь-який креативний продукт на задану тему конкурсу:  відео, музичні форми, п’єси, фоторепортажі акцій, скульптурні форми, об’єкти предметного дизайну.

10. У конкурсі можуть взяти участь громадяни України, іноземні громадяни, та особи без громадянства, незалежно від віку та освіти.

11. Для того, щоб прийняти участь у конкурсі потрібно зареєструватися та завантажити роботу на сайт.

12. Участь у конкурсі означає добровільну згоду автора на передачу прав на некомерційне використання творів ГО «Центр UA» а також передачу прав ГО «Центр UA» на весь період дії авторських прав. Про це всі учасники конкурсу сповіщаються безпосередньо на сайті перед завантаженням робіт.

13. Кожен учасник може подавати на конкурс необмежену кількість робіт у різних категоріях, як створених спеціально для конкурсу, так і створених раніше, але таких, що відповідають тематиці.

14. Роботи приймаються українською, російською, англійською та кримськотатарською мовами.

15. Учасники мають право подавати тільки власні роботи. У випадку використання чужих робіт або плагіату учасник дискваліфікується.

16. Роботи в автономному режимі оцінюються журі експертів, правозахисників та інтернет-користувачів.  Журі експертів і правозахисників формуються оргкомітетом конкурсу. Журі експертів  визначає кращих українських учасників (тобто тих, що мають українське громадянство) у два етапи: перший – шляхом визначення п’яти номінантів у кожній категорії, другий – визначенням переможця. Журі експертів має право надати спеціальний приз будь-якому учаснику незалежно від громадянства. Журі правозахисників обирають переможця серед запропонованих робіт на спеціальну тему.

Взяти участь у роботі журі інтернет-користувачів може кожен охочий. Для цього достатньо бути зареєстрованим на Facebook. За одну роботу можна проголосувати тільки один раз.

Організатори залишають за собою право залучити технічних спеціалістів для перешкоджання нечесному голосуванню в інтернеті. У разі виявлення факту нечесного голосування, результати конкурсу будуть переглянуті.

17. Роботи приймаються з 7 квітня по 25 травня 2015 року включно за київським часом.

18. Робота журі інтернет-користувачів розпочинається 7 квітня 2015 року і завершується 25 травня. Тобто голосування триває протягом 5 днів після закінчення прийому робіт.  О 24:00 за київським часом, оргкомітет конкурсу фіксує кількість голосів у кожній категорії(зображення, вірш, гасло, есей, інші формати). Робота, яка набрала найбільше голосів стає переможцем у відповідній категорії.

19. 25 травня 2015 проходить засідання журі експертів і правозахисників, на якому вони обирають переможців.

20. Партнери конкурсу за власним бажанням можуть відзначити найбільш актуальну, з їхньої точки зору, роботу. Результати іх рішення будуть включені в офіційний реліз фестивалю.

21. 4 червня 2015 року відбудеться церемонія нагородження переможців, а також виставка кращих робіт у одному з публічних просторів Києва.

22. Після завершення конкурсу розпочнеться інформаційна кампанія, метою якої є просування робіт переможців конкурсу.

23. Не приймаються до участі у конкурсі роботи, що порушують чинне законодавство України та порушують авторське право інших користувачів, зокрема— демотиватори.

24. Автори, які надають конкурсні роботи, що містять ненормативну лексику, погоджуються з тим, що їхні роботи не зможуть бути використані у публічному просторі, а також для поширення каналами комунікації, які доступні неповнолітнім.


Сайт Конкурсу: http://www.stop-censorship.net/
Сторінка у Facebook: http://u.to/ByZSCw


0 коментарів

Залишити коментар

avatar