20 Квітня 2024, 08:15 | Реєстрація | Вхід
/ Курс Любка Дереша «Психологія творчого процесу» - 16 Травня 2015

Курс Любка Дереша «Психологія творчого процесу»

Категорія: «Курси та лекції»
Дата: 16 Травня 2015 (Субота)
Час: 14:00
Вартість: 300 грн.
Місто: Київ
Місце: Музей книги і друкарства України
Адреса: вул. Лаврська, 9, корп. 9
Рейтинг: 3.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1135


16-17 травня в Києві письменник Любко Дереш проведе авторський курс «Психологія творчого процесу». «Вундеркінд сучасної української літератури» поділиться зі слухачами досвідом створення романів, теорією і практикою творчого процесу. 

Учасники курсу дізнаються про процес народження прозових форм і особливості творчого процесу, що супроводжують автора. Лектор розповість про:
- погляди на творчість як на процес виношування; 
- формування «тіла твору» — від творчого задуму до готового тексту; 
- особливості «пологового періоду» — психологія творчого процесу.



«Існує декілька метафор, що описують процес творчості, і письменник часто використовують образ «народження твору». Народження дитини має свої етапи — зачаття, виношування, пологи, післяпологовий період. Аналогічні фази можна віднайти і в роботі з великою прозовою формою – романом. Для молодого автора, котрий вперше наважується сісти за великий твір, існує безліч запитань — з чого почати, як продовжити, чим закінчити. Опираючись на метафору виношування, ми спробуємо розглянути всі складні моменти «творчої вагітності». В програмі – теорія і практика «тривалого писання», – коротко ділиться програмою курсу Любко Дереш. 

Також у програмі – групові та індивідуальні практичні завдання для покращення навичок роботи з сюжетом, структурою твору; творчі ігри на опанування художніх засобів; вправи на вихід за межі шаблонного мислення. Тривалість курсу – 8 годин. Програма буде цікава як авторам-початківцям, так і літераторам з досвідом. 

Як взяти участь? 

Щоб стати учасником курсу, потрібно заповнити реєстраційну анкету: http://goo.gl/Rukkhd Прийом заявок триває до 15 травня включно. Кількість місць обмежена. Кожен учасник сплачує організаційний внесок – 300 грн (у вартість входить навчання, кава-брейки, роздаткові матеріали тощо). 

Дата проведення: 16-17 травня (з 13:00 до 17:00)
Місце проведення: Музей книги і друкарства України (вул. Лаврська, 9, корп. 9)
Контактна особа: Мар’яна Хемій (093-767-43-81, litosvita.org @ gmail.com) 

Фото: «Дереш» від PavloFriend. Ліцензоване під CC BY-SA 3.0 через Вікісховище.

Організатор: Центр літературної освіти
Організаційний партнер: Музей книги і друкарства України
Інформаційні партнери: ART Ukraine, Платформа, Korydor, Буквоїд, Літературний портал «Litcentr», Читомо, ЛітАкцент, Друг читача, Купідон, Смолоскип, книгарня «Є»


0 коментарів

Залишити коментар

avatar