24 Квітня 2024, 03:27 | Реєстрація | Вхід
/ V-й Міжнародний «Книжковий Арсенал» - 22 Квітня 2015

 V-й Міжнародний «Книжковий Арсенал»

Категорія: «Фестивалі»
Дата: 22 Квітня 2015 (Середа)
Час: 16:00
Вартість: 1 день - 30/15 грн. Абонемент - 100 грн.
Місто: Київ
Місце: «Мистецький Арсенал»
Адреса: вул. Лаврська, 12
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 3095


22 квітня, напередодні Всесвітнього дня книги і авторського права, у Мистецькому Арсеналі відкриється п’ятий, ювілейний міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» — найбільша подія в Україні, що об’єднує літературу і мистецтво.


 
Книжковий Арсенал – щорічний проект Національного культурно-мистецького та музейного комплексу «Мистецький Арсенал», що має на меті популяризацію читання, розширення аудиторії та модернізацію культурного контексту для книговидання, посилення міжнародного обміну та підтримку самоосвіти, критичної думки, сучасної інтелектуальної, мистецької книги, міждисциплінарних досліджень і практик.
 
Книжковий Арсенал за 5 років досяг рівня одної з найбільш відвідуваних і популярних подій Мистецького Арсеналу. Аудиторія фестивалю за 5 днів у 2014 році склала близько 60 000 осіб. Сьогодні це найбільша подія у Східній Європі, що поєднує літературу з мистецтвом. Особливість Книжкового Арсеналу у тому, що він показує літературу не лише як ринковий продукт, але й як частину сучасного стилю життя, важливу складову інформаційного простору, яка активно взаємодіє з соціумом, осмислює політичні і культурні трансформації, знаходить точки перетину з літературою, візуальним мистецтвом, музикою, кіно, театром.

 
У програмі Книжкового Арсеналу 2015:

  • Книжкова виставка-ярмарок за участю більш ніж 150 провідних видавництв та міжнародних, культурних партнерів; широкий вибір художньої, дитячої, non-fiction і мистецької літератури.
  • Різноманітна літературна програма, понад 200 подій для дорослих і дітей: презентації нових книг, проектів, зустрічі з авторами, дискусії, лекції, публічні інтерв’ю, читання і театральні перформанси.

Вперше центральна міжнародна сцена фестивалю і ярмарку – «Кафе Європа»: 40 письменників, літературних діячів та митців із 12 країн у міжнародній літературній програмі. 

Партнери: EUNIC, Чеський Центр, Польський Інститут, Гете-Інститут, Французький Інститут, Австрійський культурний форум. 

Серед гостей фестивалю: Карл Шльогель, Гіроакі Куромія, Карел Шварценберг, Світлана Алексієвич, Ірена Доускова, Яцек Денель, Лідія Осталовська, Станіслав Лубєнський, Естер Кінськи, Срджан Срдич, Мілета Проданович, Михайло Пантич, Жан-Люк Утерс, Антуан Аржаковський, Алоїс Нуссбаумер, Сюзанне Шолль, Галя Аккерман, Ульріке Альмут Зандіг, Крістоф Бауер, Петр Грушка та Іветта Еллерова, Петр Чіхонь, Мюріель Зак, Мартін Содомка, Зденка Бенешова, Франсуаза Барб-Галь, Магалі Моро, Самюель Аккерман, Ілона Поланська, Петр Банков, Мавіл, Томаш Вільманський, Бржетіслав Рихлік, Тобіас Восс, Отар Каралашвілі, Ігор Логвінов, Брюно Дусе, Гай Бартелл, Олеся Здоровецька та інші. 

  • Дитяча програма. Тема: «Дім». Нові книги, читання казок і віршів, майстер-класи та ігри, поради батькам і вчителям. Спеціальні гості: Франсуаза Барб-Галь, Мюріель Зак, Магалі Моро (Франція), Мартін Содомка, Зденка Бенешова (Чехія). Виставка книжкових постерів «Доброго дня, любий вороже! Дитячі ілюстровані книги за мир і людяність» і воркшопи для тих, хто допомагає дітям у кризових ситуаціях, волонтерів та психологів, за участі: Тані Льойте та Софії Хайсбауер, співробітниць відділу роботи з громадськістю Міжнародної молодіжної бібліотеки Мюнхену, за підтримки Посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні, Goethe-Institut в Україні, Відділу культури столиці федеральної землі Баварія м. Мюнхен.
  • Постійний інноваційно-освітній проект Мистецького Арсеналу, майданчик для дітей та підлітків — АРСЕНАЛ ІДЕЙ.
  • Спеціальний історично-мистецький лекторій. Лекції, що торкаються питань формування пам'яті минулого, переживанню війни, її проявам у мистецтві і літературі. Лектори: Ірина Старовойт, Ірина Склокіна, Ігор Хоборов, Андрій Карачевський, Марина Скирда. Кураторка лекторію – Олена Брайченко.
  • Networking-проекти: партнерські програми Донбаських студій (Фонд ІЗОЛЯЦІЯ), CSM і Korydor – про цензуру і книговидання, креативні індустрії.
  • Філософське / Графічне кафе на 2 поверсі. Спеціальна програма Pastiche Project. Тема: «Contemporary Humanities: від університету до масової культури і назад». Спікери:  Сібе Шаап (Нідерланди), Міхаіл Маяцький, Ігор Чубаров (Росія), Євген Бистрицький, Тарас Лютий, Олександр Івашина (Україна). Спеціальні гості Конгресу активістів культури: Арніс Рітупс і Улдіс Тіронс, видавець та головний редактор журналу «Rīgas Laiks. Русское издание» (Латвія). Видавництво Nebeskey презентує скетч-перформанси: художники малюють філософів, ведуть графічні репортажі під час лекцій. Лаунж-зона з коміксами і графічними історіями. Дискусія з комікс-художником Маркусом Вітцелем aka Мавіл (Німеччина) за підтримки Goethe-Institut в Україні.
  • Вперше в Україні – конгрес малих, креативних книгарень і видавців, а також програма для малих видавців – спільно з культурно-видавничим проектом Читомо. 
  • Спеціальний гість програми книжкової ілюстрації — Чехія. Українсько-чеська виставка сучасної ілюстрації, майстер-класи і лекції, виставка плакату «100 видатних діячів України» / Pictoric клубу ілюстраторів Pictoric. 
  • «Книжковий квартал» - спеціальна программа обміну з Музеєм книги і друкарства України: виставка авангардної книжкової обкладинки 20-30-х років ХХ ст., виставка, присвячена 400-річчю друкарні Києво-Печерської Лаври, лекції та майстер-класи, присвячені мистецтву книги.
  • Велика мистецька виставка «Paper.World.Art» (куратор – Марина Щербенко). Роботи митців на папері і з паперу - скульптура, об’єкт, інсталяція, коллаж, офорт, малюнок. Учасники: Олена Турянська, Влада Ралко, Олександр Ройтбурд, Олексій Сай, Данило Галкін, ілона Сільваши, Тіберій Сільваши, Віктор Сидоренко, Сергій Кайдак, Ганна Надуда, Ганна Міронова, Олеся Секереш, Тереза Барабаш, Володимир Будніков, Vague Sadan, Руслан Тремба, Grycja Erde, Віктор Мельничук, Микола Кривенко та інші.
  • Персональні виставкові проекти Андрія Хіра і Я Галереї, Ігора Гусєва і Dymchuk Gallery, «А4. Кулькова ручка» Карась Галереї, українського наївного живопису від видавництва «Родовід», «Сільська фотографія» видавничого проекту Миколи Бабака.   
  • Спеціальна програма літературно-музичних перформансів, концертів і кінопоказів. Всесвітній день книги і Ніч Книжкового Арсеналу 23 квітня, з 19.00 на відкритій сцені у дворі – поезія і музика. 
  • Щодня - спеціальна поетична і музична програма. 23 квітня, з 19.00 до 24.00 - Всесвітній день книги продовжиться Ніччю Книжкового Арсеналу.
  • Важливою частиною фестивалю є продовження благодійного проекту Мистецького Арсеналу - АРСЕНАЛ ДОБРИХ СПРАВ. Цього разу ми збираємо книги і розвиваючі іграшки для створення нових бібліотек у реабілітаційних центрах для вимушених переселенців зі Сходу України і Криму. Партнером акції є Верховний комісаріат ООН у справах біженців. Книжковий Арсенал також сприяє Фонду Дарини Жолдак у великій всеукраїнській акції «100000 книг для сільських бібліотек» і багатьом іншим книжковим благодійним ініціативам. Приєднуйтеся!


ПРОГРАМА ФЕСТИВАЛЮ
«КНИЖКОВИЙ АРСЕНАЛ» - 2015




Посилання на окремі програми:

Програми видавництв:


Новини Книжкового Арсеналу у Facebook: http://facebook.com/BookArsenal


V міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал»

Дати проведнення: 22 — 26 квітня 2015. Місце проведення: НКММК «Мистецький Арсенал».
Відкриття: 22 квітня о 18:00 - 21:00. 
Вхід на відкриття за запрошеннями або квитками вартістю 50 грн. 

Прес-конференція: 22 квітня о 15:00. 
Реєстрація ЗМІ за посиланням: http://artarsenal2015.ticketforevent.com/uk/

Години роботи:

23.04–26.04:
Години роботи ярмаркового залу, видавництв: 10:00 – 20:00.
Години роботи фестивальної програми: 10.00 – 21.00.
23.04 – Ніч Книжкового Арсеналу – з 20:00 до 24:00
 
Вартість вхідних квитків: 

Дорослий – 30 грн.; Пільговий (пенсіонерам, студентам, школярам) – 15 грн.; 
Абонемент на всі дні фестивалю – 100 грн. 
 
Програма лояльності:

У будні з 10.00 до 14.00 – вхід безкоштовний.
Для дітей, віком до 12 років – вхід безкоштовний. Музейним працівникам, членам спілки художників, військовослужбовцям строкової служби, інвалідам 1,2 групи – безкоштовний (за наявності посвідчення).


Прес-центр Мистецького Арсеналу: pressa@artarsenal.in.ua, Тел.: +380 44 288 52 26
Мистецький Арсенал: вул. Лаврська, 12. Тел./факс: +380 44 288 52 25. www.artarsenal.in.ua


0 коментарів

Залишити коментар

avatar