28 Березня 2024, 15:56 | Реєстрація | Вхід
/ Валерій Чередниченко «Про філателію всім» - 15 Квітня 2015

Валерій Чередниченко «Про філателію всім»

Категорія: «Події»
Дата: 15 Квітня 2015 (Середа)
Час: 18:00
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Лисенка, 3
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1318


Книгарня «Є» та видавництво «Смолоскип» запрошують на презентацію книжки Валерія Чередниченка «Про філателію всім», яка відбудеться 15 квітня.

Книжка Валерія Чередниченка «Про філателію всім» претендує на роль чи не першого українського посібника з філателії. Автор розповідає про історію української поштової марки з усіма її цікавинками й суперечностями, породженими особливостями історії України як такої. Торкається він і загальних моментів історії марок, а також знайомить читачів із основними термінами, поняттями й закономірностями філателії – захоплення, яке людині сторонній може видатись абсолютно дитячим і несерйозним, але при цьому є цікавою і самодостатньою сферою, а ще економічно потужною галуззю, в якій обертаються чималі гроші.


Ця книга — спроба укласти перший український посібник із колекціонування поштових марок. Видання складається з трьох частин: історичної, прикладної та інформативної.

Місцями праця схожа на мемуари, оскільки автор був очевидцем діяльності впливових активістів Асоціації філателістів України й відповідальних працівників пошти в складний період становлення сучасної національної поштової марки й загалом філателії. Окрім офісних контактів, у своїх викладах він намагався використати також понад сорокалітній досвід безперервного майже щотижневого багатого на пригоди польового спілкування з тисячами вітчизняних і зарубіжних колег на клубних зустрічах та під час участі в спецпогашеннях у столиці й інших містах України та за її межами, а також на філателістичних виставках.


Оскільки хобі, про яке йдеться, з однаковою силою притягує до себе різних, незалежно від віку й соціального статусу, людей: від школярів до королів і президентів — книга може стати в пригоді і пошановувачам поштових мініатюр дитячого й юнацького віку, і мало обізнаним у марках дорослим спадкоємцям колекцій. Видання не залишиться поза увагою й досвідчених колекціонерів та громадян, які вболівають за розбудову та зміцнення одного з атрибутів державності й чиї конструктивні зауваження та побажання з вдячністю будуть сприйняті автором і видавництвом.


«Книжка Валерія Чередниченко «Про філателію всім» для тих, у кого ця пристрасть не пройшла і лише глибоко вкорінилася. Лише такі люди без додаткових пояснень можуть швидко визначити, що зображена на форзаці видання широковживана марка «Куманець» – із пропуском трьох горішніх рядків перфорації. Власне, лише у дорослих колекціонерів сліпа любов до марок доповнюється усвідомленням того, що вони — ознаки державності, не менш важливі, аніж парламент, армія чи податкова.»
Олег Шинкаренко, Читомо


15 квітня. Початок о 18:00. Вхід вільний.
Київ, Книгарня «Є», вул. Лисенка, 3.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar