20 Квітня 2024, 03:10 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація книжки «Verde» Юлії Стахівської - 8 Квітня 2015

Презентація книжки «Verde» Юлії Стахівської

Категорія: «Події»
Дата: 08 Квітня 2015 (Середа)
Час: 19:30
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Смолоскип»
Адреса: вул. Межигірська, 21
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1240


Вперше у «Годині з автором» 100% прем'єра! Нова збірка Юлії Стахівської «Verde» та розмова із авторкою у книгарні «Смолоскип». 



У програмі: нові вірші, відповіді на складні запитання, секрети письменницьких шухляд, багато розмов про літературу та живопис, про котів та житомирську поетичну школу, чаювання та історії від Юлії Стахівської, які ніколи не звучали доти. 

Приходьте 8-го квітня о 18:30 у книгарню «Смолоскип» (вул. Межигірська, 21)! 
Дрес-код: у зеленому! Модерує: Настасія Євдокімова




Юлія Стахівська — українська поетеса, ілюстраторка, журналістка.

Авторка поетичних книжок «Зав'язь думок» (Житомир, 2003) і «Червоні Чоловічки» (Київ: «Смолоскип», 2009). Поетичні, прозові, художньо-публіцистичні та журналістські твори друкувалися в антологіях «Червоне і чорне: 100 українських поеток ХХ сторіччя», «Дві тонни», «Сновиди», «Соломонова червона зірка» та ін., часописах «Кур'єр Кривбасу», «Березіль», «ШО», «Знак», «Radar», «Український тиждень», «День», «Друг читача», «ЛітАкцент», «Критика» тощо. Була співавторкою радіопрограми «Слова і речі» (радіо «Культура»). Перекладала вірші польського поета Чеслава Мілоша для проекту «Підказаний Мілош».

Лауреатка літературних премій видавництва «Смолоскип» і «Молоде вино». Стипендіатка Міжнародного дому письменника та перекладача у Вентспілсі (Латвія, 2010). Учасниця багатьох літературних акцій в Україні та інших країнах. Вірші перекладалися на польську мову.

Verde — це друга поетична книжка Юлії Стахівської. Verde (від італ. зелений, свіжий, здоровий) — назва-метафора рослинності, вегетативної сили, фотосинтезу слів. Verde — це й однойменний вірш, що дав назву цій збірці.


8 квітня. Початок о 18:30. Вхід: вільний.
Київ, Книгарня «Смолоскип», вул. Межигірська, 21


0 коментарів

Залишити коментар

avatar