29 Березня 2024, 07:35 | Реєстрація | Вхід
/ «Рефлексивна соціологія» | Презентація - 4 Березня 2015

«Рефлексивна соціологія» | Презентація

Категорія: «Події»
Дата: 04 Березня 2015 (Середа)
Час: 19:00
Місто: Київ
Місце: Центр візуальної культури
Адреса: вул. Глибочинська, 44
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1096


Центр візуальної культури та «Політична критика» запрошують на презентацію українського перекладу книжки П’єра Бурдьє «Рефлексивна соціологія» за участі Анастасії Рябчук та Ярослава Грицака, що відбудеться у середу, 4 березня, о 19:00.



«Рефлексивна соціологія» є першим в Україні вступом до наукового доробку найвидатнішого французького соціолога 20-го століття П’єра Бурдьє (1930–2002). Книжка базується на семінарі в Чиказькому університеті, організованому для ознайомлення американської аудиторії з теоретичними й методологічними принципами його досліджень. У діалозі зі своїм учнем і колегою Лоїком Ваканом Бурдьє пояснює значення своїх ключових понять, відповідає на закиди критиків і звертає особливу увагу на потребу рефлексивності та включення теорії інтелектуальної практики до ширшої теорії про суспільство.

Через аналіз наукової методології Бурдьє приходить до ряду висновків щодо політичного та емансипативного потенціалу соціальних наук та його меж, ролі інтелектуалів у відтворенні символічного насильства та інструментів боротьби з ним, розмірковує над проблемою детермінованості «вільного вибору» та можливостей розширення простору свободи.


Книжку презентуватимуть авторка перекладу Анастасія Рябчук та історик Ярослав ГрицакМодераторка – Леся Кульчинська.


Анастасія Рябчук – соціологиня, викладачка кафедри соціології НаУКМА, дослідниця на кафедрі суспільних змін Університету Йоганесбурга. 

Ярослав Грицак – історик, публіцист, професор Українського Католицького Університету, головний редактор наукового річника «Україна Модерна».


4 березня | Початок о 19:00 | Вхід вільний
Київ, Центр візуальної культури, вул. Глибочинська, 44

Організаційний партнер – видавництво «Медуза»
За підтримки ERSTE Foundation та Charles Stewart Mott Foundation.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar