29 Березня 2024, 04:33 | Реєстрація | Вхід
/ 12-13 вересня: Літературний портал «LITFEST» на «Форумі видавців» (м.Львів) - 29 Серпня 2014

 12-13 вересня: Літературний портал «LITFEST» на «Форумі видавців» (м.Львів)

Категорія: «Події»
Дата: 29 Серпня 2014 (П'ятниця)
Час: 17:01
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 2894



З 11-го по 14-те вересня у Львові відбудеться наймасштабніша книжкова подія країни - 21-й «Форум видавців»

Чотириденна програма Літературного фестивалю містить більше 870 заходів за участі біля 300 авторів з 23-х країн. На традиційному Книжковому ярvарку буде представлено більше 200 видавництв. 

Традиційно також відбудуться: урочиста церемонія вручення книжкової премії «Найкраща книга Форуму-2014», фестиваль дитячого читання «Книгоманія», благодійна акція «Третій вік: задоволення від читання», фестиваль «Молода Республіка Поетів», «Ніч поезії і музики», Львівський бібліотечний форум. Як бачите, сумувати точно не буде коли!)

Команда Літературного порталу «LITFEST» також їде на «Форум». :) 
Спеціально до фестивалю ми підготували свої 2 проекти.




12 вересня | 17:00-17:45

Поетичні читання: «Кордони сприйняття» 
Наукова бібліотека ЛНМУ ім. Данила Галицького (вул. Січових Стрільців, 6)

Вони усюди. Кордони нашого тіла, особистого простору, помешкання, міста, країни... Ми у них живемо. Деякі нам потрібні, як захист чи природня оболонка, інші - обмежують, або ж тиснуть з усіх боків, не даючи дихати. Долаючи перешкоди, ломаючи клітки й виходячи за їх межі - ми буваємо щасливі. Захищаючи важливі для нас рубежі - ми стаємо сильнішими й розуміємо, хто ми є. Переосмислення кордонів існування, свідомості, можливого... чи їх відсутності, відбувається з кожним із нас чи не щодня.

Поезія багато в чому є мистецтвом пошуку кордонів, встановлення рамок, надання висловленню єдиної, тільки йому притаманної форми. В той самий час, вона є мистецтвом порушення кордонів, виходу за їх межі. Мова є надскладною системою, закони якої, здавалося б, порушити неможливо. Але іноді - виходить.

Учасники: Володимир Жбанков, Сергій Шабуцький, Галина Крук, Ірина Шувалова. 
Модератор: Поліна Городиська


13 вересня | 16:00-17:30

Проект «Про Logos та голоси»
Наукова бібліотека ЛНМУ ім. Данила Галицького (вул. Січових Стрільців, 6)

Проект «Про Logos та голоси» має дві складові. 

Перша - презентація серії електронних книжок «Про Logos», нового, некомерційного проекту Літературного порталу «LITFEST», в рамках якого у вільному доступі, в 5-ти найпоширеніших форматах, виходитимуть збірки вартої уваги поезії. На презентації розповімо про концепцію серії, партнерів, за допомоги яких проект реалізується, принципи добору авторів, та надамо відповіді на всі питання щодо проекту) 

«Голоси» - друга частина проекту, що передбачає поетичні читання. Тобто - найцікавіше.) На «Форум видавців» їде команда поетів, більшість з яких у Львові ще не чули) 8 авторів з різних міст України – 8 поглядів на Logos як універсальний закон, що завжди поза межами штучних кордонів. Приходьте слухать та знайомитись!) 

Учасники: Олексій Кащеєв, Антон Полунін, Марія Банько, Сергій Стойко, Євгеній Півень, Дмитро Казаков, Сергій Войналович, Яніс Сінайко.  
Модератор: Поліна Городиська

До зустрічі на Форумі!)



Повна програма 9-го Львівського Міжнародного Літературного фестивалю:


Офіційний сайт «Форуму видавців»: bookforum.ua 
Фестиваль у Facebook: https://facebook.com/events/1454837594785986/
В афіші заходу використано фото Олени Самойленко.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar