23 Квітня 2024, 17:19 | Реєстрація | Вхід
/ 23 серпня: Літературний проект до Дня незалежності «5 місць, де читають про свободу» (м.Львів) - 20 Серпня 2014

23 серпня: Літературний проект до Дня незалежності «5 місць, де читають про свободу» (м.Львів)

Категорія: «Події»
Дата: 20 Серпня 2014 (Середа)
Час: 17:28
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 869



23 серпня, о 15.00 у п’яти місцях у центрі Львова розпочнуться читання есеїв про свободу, які організовує Форум видавців, спільно з Львівською міською радою, у межах проекту «Львів – місто літератури». 

Читатимуть про свободу у Ратуші, Церкві Св. Петра та Павла, на пл. Музейній, у культурно-мистецькому центрі «Дзиґа» та арт-кафе «Поліграф». 

Всі тексти, які звучатимуть у межах проекту – з книги «Нерви ланцюга. 25 есеїв про свободу», яка вийшла у 2004 році з ініціативи Форуму видавців і присвячена пам’яті Сергія Набоки та Сашка Кривенка. 

Читання одного тексту триватиме протягом 15 хвилин, у кожному місці, один і той самий есей читатимуть 5 разів. Відвідувачі зможуть відвідати всі локації та почути всі тексти. 

Серед тих, хто погодився взяти участь і читатимуть для публіки – відомі письменники, спортсмени, громадські діячі, журналісти.



Про збірку «Нерви ланцюга. 25 есеїв про свободу»

Поняття свободи вислизає від точного визначення. Всі знають, що то таке, але жоден не може сказати напевно, що ж саме криється за цим словом. І водночас — за якимось незбагненним парадоксальним законом — усі пропоновані визначення виявляються правильними. Спроба дати колективну дефініцію перетворюється на колекцію дефініцій — колекцію особистих свобод як вони відкриваються окремим індивідам. Власне, збірник «Нерви ланцюга. 25 есеїв про свободу» («Глобус», 2003) фактично і є такою колекцією, зібраною з ініціативи Сергія Васильєва і оприлюдненою за участю «Форуму видавців» завдяки фінансовій підтримці Міжнародного Фонду «Відродження» та Бюро Швейцарської культурної програми Pro Helvetia. І, додамо, присвяченою пам'яті Сергія Набоки та Сашка Кривенка.




0 коментарів

Залишити коментар

avatar