19 Квітня 2024, 21:38 | Реєстрація | Вхід
/ Шевченківська енциклопедія від Леоніда Ушкалова відтепер у вільному доступі! - 17 Березня 2014

Шевченківська енциклопедія від Леоніда Ушкалова відтепер у вільному доступі!

Категорія: «Події»
Дата: 17 Березня 2014 (Понеділок)
Час: 14:28
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1776



Нещодавно з’явилася друком книжка професора Леоніда Ушкалова під назвою «Моя Шевченківська енциклопедія» (Харків – Едмонтон – Торонто: Майдан; Видавництво Канадського Інституту Українських Студій. – 602 с.). 

Це – близько трьох сотень есеїв про світ ідей та образів Шевченка. Великий поет постає тут людиною, яка тонко й трепетно відчуває природу, мистецтво, життя в усіх його проявах: від побуту до метафізики. 

«Америка», «Балет», «Бог», «Віолончель», «Внутрішня людина», «Груди», «Декорація», «Душа», «Золота середина», «Кава», «Любов», «Німфа», «Повітря», «Ресторан», «Серце», «Тютюн», «Україна», «Фантазія», «Щастя», «Янгол» – ці та інші гасла дозволяють створити напрочуд цікаву, глибоку й незвичну візію Шевченка. Тим паче що автор розглядає поета в широкому контексті української та світової культури. А ще, вдивляючись в образ Шевченка, він пробує осягнути свій власний духовний досвід. Тому це «Моя Шевченківська енциклопедія».

Для всіх, хто хотів би прочитати книжку, у мережі Facebook створено її оригінальну електронну версію «Shevchenko forever»



"<...> Я радо поділюся нею (прим. ред. - «енциклопедією») з Вами. Щодня впродовж року ми будемо подавати на цій сторінці по одному есею. І якщо Ви зможете кожного дня приділяти всього лиш три хвилини свого дорогоцінного часу на читання енциклопедії, Ви будете знати про Шевченка все, що знаю про нього я.
Щиро ваш, Леонід УШКАЛОВ"


Посилання на групу в Facebook: 


0 коментарів

Залишити коментар

avatar