19 Квітня 2024, 20:11 | Реєстрація | Вхід
/ 7–8 грудня: фестиваль християнської поезії «Обручка Катерини» (м. Харків) - 31 Жовтня 2013

7–8 грудня: фестиваль християнської поезії «Обручка Катерини» (м. Харків)

Категорія: «Фестивалі»
Дата: 31 Жовтня 2013 (Четвер)
Час: 13:06
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1226



Протягом 7–8 грудня 2013 року у Свято-Дмитрівській церкві м. Харкова відбудеться фестиваль християнської поезії «Обручка Катерини». У межах літературного заходу передбачено проведення круглого столу на тему «Християнський формат і форми секуляризації в сучасній українській літературі». 

До участі у фестивалі запрошуються молоді поети, у творах яких представлені християнські мотиви, а також науковці-гуманітарії, які досліджують християнський дискурс у сучасній літературі.

Концепція фестивалю пов’язана з образом святої Катерини, небесної покровительки письменників і науковців, день пам’яті якої припадає на 7 грудня. «Радуйся, бо через тебе красномовці отримали Царство Небесне; радуйся, бо за твоїми молитвами те ж саме і ми сподіваємось одержати», – читаємо в акафісті до святої. Як відкривається Бог сучасним «красномовцям»? Через які сфери, смисли, форми і образи? Чого більше в сучасній українській літературі: пошуку Бога чи втечі від Нього? Як відрізнити у поезії справжнє християнське наповнення від християнського кітчу? Одна з цілей фестивалю – спробувати відшукати відповіді на ці та інші запитання. За підсумками фестивалю буде укладена антологія християнської поезії.

Просимо всіх, хто хотів би взяти участь, надсилати свої поетичні твори (не більше 3-х) та тези доповідей для круглого столу (2–3 сторінки), а також коротку інформацію про себе (прохання обов’язково вказати свої контакти) до 15 листопада на адресу: tytar@mail.ua

Додаткова інформація за телефонами: 
0504037903 (Ольга), 0986152623 (Олена).



0 коментарів

Залишити коментар

avatar