29 Березня 2024, 02:38 | Реєстрація | Вхід
/ 5-6 жовтня: 5-й літературно-мистецький фестиваль “Руді тексти” (м. Кривий ріг) - 29 Липня 2013

5-6 жовтня: 5-й літературно-мистецький фестиваль “Руді тексти” (м. Кривий ріг)

Категорія: «Фестивалі»
Дата: 29 Липня 2013 (Понеділок)
Час: 18:19
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1467



П’ятий всеукраїнський літературно-мистецький фестиваль «Руді тексти-2013», що відбудеться 5 та 6 жовтня у різних закладах на проспекті Карла Маркса та прилеглих до нього вулиць, а також у парку імені газети "Правда”.

У дні тривання фестивалю буде проведено низку літературних заходів: перекладацька дискусія, читання наймолодших поетів, презентації літературних проектів та організацій міста й України тощо. 

Свою участь у «Рудих текстах-2013» підтвердили Юрко Іздрик та Григорій Семенчук (м. Львів), Таня-Марія Литвинюк (м. Київ), Сергій Стойко (м. Сімферополь), Маріанна Кіяновська (м. Львів), Вікторія Наріжна (м. Дніпропетровськ) та інші, а також музичний гурт «Вів’єн Морт» (м. Київ). Очікуються виступи криворізьких авторів Максима Кабіра, Мар’яни Невиліковної. Тривають перемовини щодо візиту до Кривого Рогу трьох письменників із Польщі.

Генеральним партнером заходу є благодійний фонд «Громадська ініціатива мешканців Кривбасу». Підтримують фестиваль «Міська бібліотека для дорослих», «Міська дитяча бібліотека», «Криворізька виставкова зала», книгарня «Букініст», «Спілка поляків Кривого Рогу «Ойчизна», екомистецький Інтернет-простір «Скриня» тощо.

Запрошуємо всіх охочих відвідати фестиваль!


Група фестивалю Вконтакті: http://vk.com/club18668158 
Контактна інформація: Ольга Хвостова, olga_KP@ukr.net



Довідка про фестиваль 

Літературно-мистецький фестиваль «Руді тексти» вигадали і провели 
в Кривому Розі вперше у 2008 році письменники Ольга Хвостова і Максим Кабір.

Ольга Хвостова – журналістка, редактор телебачення телерадіокомпанії «Рудана», автор і ведуча щотижневої програми «Книжкова полиця», авторка віршів із віршофотоальбому «Усе на краще» (фотографії Віталія Павленка), мати двох дітей.

Максим Кабір – один із найвідоміших російськомовних поетів України, лауреат численних літературних конкурсів, учасник і член журі низки фестивалів, автор поетичних книжок «Письма из бутылки», «Татуировщик» та інших.

Дебютний фестиваль «Руді тексти-2008», що відбувся 7-8 серпня 2008 року в мальовничому куточку старовинної Дубової Балки, де вперше було знайдено залізну руду, підтримало керівництво та профком комбінату «Кривбасзалізрудком», а також почесний громадянин Кривого Рогу Вадим Гуров. На фестиваль було запрошено авторів із 4 міст, проведено слем і конкурс на написання віршів за добу, за підсумками фестивалю видано збірку творів, фото і вражень, а сам захід визнано подією серпня 2008 року в Україні.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar