25 Квітня 2024, 03:41 | Реєстрація | Вхід
/ 11 квітня: «Смішний святий» Віри Вовк у Львові - 10 Квітня 2013

11 квітня: «Смішний святий» Віри Вовк у Львові

Категорія: «Події»
Дата: 10 Квітня 2013 (Середа)
Час: 20:58
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1165



11 квітня в столиці Галичини відбудеться творчий вернісаж українських митців з Бразилії, Швейцарії та Польщі.

Адже щойно з друкарні вийшов польський переклад української п’єси «Смішний святий». Означений захід покликаний зібрати навколо себе непересічних особистостей, перо та пензель котрих вже як півстоліття пропагують українську культуру у світовому просторі.

Прем’єра двомовної п’єси «Смішний святий» поєднає авторку - Віру Вовк, українську письменницю, літературознавця та перекладачки з Бразилії, лауреата Національної премії України ім. Т. Шевченка, Зою Лісовську, українська художницю зі Швейцарії, щорічну учасницю престижних лондонських виставок Royal Academy of Art, Тадея Карабовича, українського письменника та перекладача з Польщі, професора Люблінського університету ім. Марії Кюрі-Склодовської. 

За словами Ірини Ключковської, директора Міжнародного 
інституту освіти, культури та зв'язків з діаспорою Нацуніверситету «Львівська політехніка», «презентація двомовної п’єси – це можливість ще раз осмислити феномен української культури у світовому часопросторі».

До мистецької акції запрошено письменників, громадських діячів і лауреатів Національної премії України ім. Т. Шевченка – Ігоря Калинця та Романа Лубківського, а також директора видавництва «БаК» й постійного видавця книг Віри Вовк Ореста Коссака

У програмі заходу – філософська постановка уривку п’єси «Смішний святий» від театральної студії «Хочу» Народного дому «Просвіта» Львівської політехніки, гра на кобзі автентичних кантів від Андрія Селецького, спів поезії Віри Вовк від етногурту «Ойкумена».

До речі, подія відбудеться напередодні вручення письменниці премії «Глодоський скарб», заснованої Григорієм Гусейновим, письменником та головним редактором журналу «Кур’єр Кривбасу».

Джерело: Буквоїд


0 коментарів

Залишити коментар

avatar