28 Березня 2024, 21:46 | Реєстрація | Вхід
/ 7 квітня: презентація збірки Олега Кулікова «Наслідки надмірного вживання кави» (м. Рівне) - 2 Квітня 2013

7 квітня: презентація збірки Олега Кулікова «Наслідки надмірного вживання кави» (м. Рівне)

Категорія: «Події»
Дата: 02 Квітня 2013 (Вівторок)
Час: 11:54
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1320



Олег Куліков | Презентація | МЕТР
Дебютна збірка Олега Кулікова «Наслідки надмірного вживання кави» шурхоче містом вже півроку. Кілька «підпільних» презентацій, кількасот слухачів із РДГУ, НУВГП, Інституту слов’янознавства та Острозької академії. Проте на тих, хто 7-го квітня прийде на відкриту творчу зустріч із Олегом Куліковим, чекає дещо більше, аніж просто презентація збірки. 

«Наслідки надмірного вживання кави» (скорочено ННВК) – це 29 коротких історій. «29 фантастичних, повсякденних, іронічних та ін.» оповідань, кожне з яких підтримує головну концепцію всієї збірки: «Однієї сторінки цілком і повністю вистачає, щоб розказати цікавий твір (та ще й з ідеєю)». 

Завдяки короткому формату та яскравим сюжетам оповідання легко запам’ятовуються. Читач може поставити собі мільйон і 29 запитань – і отримати відповіді на левову частку з них. В написанні творів Куліков керується принципом «коротко і влучно»: часом весело, часом шокуюче. У збірці кожен упіймає та відчує мінімум один внутрішній «теньк». Над створенням оповідань, що увійшли до збірки, письменник працював сім років.

ННВК – плід юнацьких фантазій, потенційна популярність якого наповал убита недобросовісним видавцем. Однак безслідно зникнути я їм не дозволю, – підкреслює Олег Куліков. – Так вже пощастило, що збірка в цілому, попри свою "кістлявість", має що запропонувати людям різного віку та інтелектуального рівня. Можливо, це через те, що тамтешні твори з самого початку були написані з прицілом на широку аудиторію.


Та все ж у неділю мова йтиме не лише про «Наслідки…», а й про плани на близьке майбутнє. Тож ця презентація буде відмінною від «осінніх» вже хоча б за настроєм, під яким буде проходити зустріч.

– От попередні чотири рази це так, були все ж презентації, з певним градусом офіціозу і т.д. А зараз відчувається зовсім по-іншому, – додає літератор.  – Цього разу я уже їду в гості до друзів.

Олега не можна назвати чистої води прозаїком (хоча таким він і є), адже ще на поетичних читаннях «Просто неба» глядачі не на один його вірш вибухали оваціями. Правда, тут місце мала далеко не лірика. Тож вже можна очікувати, що презентація буде різносторонньою. 

Довідка:
Олег Куліков народився та проживає у Бродах (Львівська обл.), навчався на іноземній філології в РДГУ. Більше двох років викладає англійську мову для школярів, проте своє майбутнє бачить далеко не перед дошкою. Пише сценарії, грає на барабанній установці, займається бітбоксом, знає історію Бетмена ліпше, аніж свою. 


Дата: 7 квітня.
Час: 14.00.

Місце: Молодіжний експериментальний театр МЕТР (вул. Соборна, 14а; вхід з двору за «Сієстою»). Вхід вільний (прохання завчасно попереджувати про свою присутність).
Запитання: (096) 719-88-10, Вікторія. 

Подія Вконтакті: http://vk.com/event51755204


0 коментарів

Залишити коментар

avatar