29 Березня 2024, 07:13 | Реєстрація | Вхід
/ Телешоу “Literary Death Match”: американські прозаїки вийшли на ринг. - 20 Грудня 2012

Телешоу “Literary Death Match”: американські прозаїки вийшли на ринг.

Категорія: «Новини»
Дата: 20 Грудня 2012 (Четвер)
Час: 12:56
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1166



Зустрічаються на рингу. У кожному куті сідає один з них, неважливо – зірка чи дебютант. Протягом трьох з половиною хвилин хтось з них має накаутувати супротивника. Прозою. І тепер уявіть це на американському телебаченні.

 
«Літературний матч смерті» ("Literary Death Match”) виник в США вже кілька років тому як один з конкурсів талантів. Трохи подібний до поетичних слемів цикл зустрічей з участю публіки вигадав Адріан Тод Зуніґа (Adrian Todd Zuniga), – повідомляє Gazeta wyborcza.
 
Гравці змагаються, читаючи фрагмент зі своєї прози. До наступного етапу дійде тільки один переможець – як у системі нокаутів. Судить публіка та журі з трьох осіб. Імпреза зазвичай перетворюється на ефектну забаву. Протягом шести років конкурси проведені Зуніґою відбулися в 46 містах світу, зокрема в Шанхаї, Лондоні та Осло. Врешті настав час для телешоу.



Кілька днів тому в голівудському клубі «Florentine Gardens» записали пілотну програму «Літературного матчу сметрі».  Для сценографії обрано справжній боксерський ринг, довкола якого на місцях для публіки сиділо 350 осіб. У першому турі письменників оцінювало журі: актор Міхаель С. Холл, письменник Джонатан Летем, комедійна артистка Тіґ Нотаро. У другій журі змінилося. Серед вісьмох учасників була американська авторка Джиліан Лорен, книжка якої «Клька жінок: моє життя в гаремі» потрапила в список бестселерів "New York Times”, а також слемова поетка китайського походження Бо Шуа.
 
Надалі доля програми залежатиме від пілотного запису. Беручи до уваги, що цей запис був частково профінансований фанами, напевно популярність йому гарантована.

Джерело: Друг читача


0 коментарів

Залишити коментар

avatar