29 Березня 2024, 04:36 | Реєстрація | Вхід
/ 12 вересня: Презентація книги Андрія Кокотюхи "Червоний" (м. Харків) - 10 Жовтня 2012

12 вересня: Презентація книги Андрія Кокотюхи "Червоний" (м. Харків)

Категорія: «Події»
Дата: 10 Жовтня 2012 (Середа)
Час: 13:38
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 2181



12 жовтня о 18:00 у Харківській Книгарні "Є" (вул. Сумська, 3) 
відбудеться презентація нового роману українського письменника Андрія Кокотюхи "Червоний"

"Хтось не повірить, але все описане автором має документальну основу - аж до того, як сцепслужба ловила повстанського ватажка "на жінку". Або те, що у 1950-х роках у радянських таборах Півночі діяла розгалужена підпільна націоналістична мережа. Або те, що за збирання фактів про повстанців у 70-х потрапляли в "дурку", - написав у передмові до книги журналіст Вахтанг Кіпіані

Роман отримав спеціальну відзнаку за найкращий історико-патріотичний твір Міжнародного літературного конкурсу "Коронація слова-2012".




Андрій Кокотюха (17 листопада 1970, Ніжин) — сучасний український письменник.

Народився 17 листопада 1970 року в м. Ніжині, в родині зварювальника і медичної сестри. Перший художній твір написав у віці 7 років. Хоча власне художні якості цього твору досі ніким не оцінені. До 12 років читав і писав лишен казки.

Мріяв стати бібліотекарем. Працював збиральником меблів, різноробочим та муляром на будівництві. Але закінчив факультет журналістики Київського університету ім Т. Шевченка. 

Перше оповідання опубліковане в 1987 році. У 1991 році написав кримінальну повість «Шлюбні ігрища жаб», яка, через брак інших зразків прози, отримала в 1995 році нагороду видавництва «Смолоскип». Після виходу окремою книжкою в 1996 році повість стала називатися «романом», отримала позитивну оцінку від батьків та друзів автора, і широкий негативний розголос у пресі. Завдяки чому А. Кокотюха відразу став одним із відомих сучасних українських письменників.

Працюючи у видавництві «Смолоскип» пакувальником книжок, у період з 1994 по 1999 рік організовав понад сто «гастролей» молодих українських письменників у сімнядцяти регіонах України. Був їх безпосереднім учасником. У 1998 році звільнився з видавництва «Смолоскип» у зв`язку з переходом на іншу роботу, безпосередньо пов`язану з журналістикою. Співпрацю зі «Смолоскипом» не припиняв до 1999 року. Потім видавництво офіційно розірвало стосунки з молодим письменником через його «антиукраїнські» настрої. Вони полягали в публічному прочитанні фейлетону про сучасний стан української культури.

Пише українською та російською мовами.

Крім того є ряд журнальних публікацій повістей та оповідань. За однією такою публікацією на студії ім. О. Довженка зняли кіно під назвою «Тупик». Детективні романи «Темна вода» і «Легенда про Безголового» екранізовані у 2007-2008 роках кіногрупою «Film.ua». Трилер «Повзе змія» екранізується в 2008 році компанією «Fresh production UA». Написав сценарії для кількох документальних фільми з циклу «Кримінальні історії» на каналі ISTV. Усе це дає авторові право називати себе також кіносценаристом. За окрему плату писав «жіночі» оповідання.

Книжки А. Кокотюхи виходили і далі виходять практично в усіх українських видавництвах, котрі видають сучасну літературу: «Смолоскип», «Кальварія», «Фоліо», «Піраміда», «Нора Друк», «Зелений Пес», «Грані-Т», «Книжковий клуб сімейного дозвілля». Він постійно співпрацює з найбільш популярними українськими газетами, журналами і телеканалами. 
 
Письменник та журналіст Андрій Кокотюха любить літературу, кіно, алкоголь, збирати гриби. Байдужий до політики, спорту, кави, одностатевого сексу і наркотиків. Не любить українських політиків, футболу, борщу, вареників, макаронів, хімії як шкільного предмету, свого колишнього класного керівника, Філіпа Кіркорова та Віктора Павліка, їздити громадським транспортом, стояти в чергах, чогось чекати в своїй держави та від своєї держави, працювати в сільському господарстві.

Модератор презентації - Сергій Жадан.


Книгарня"Є"
12 жовтня
Початок 18:00

Подія Вконтакті: http://vk.com/event43736397



0 коментарів

Залишити коментар

avatar