17 Квітня 2024, 01:17 | Реєстрація | Вхід
/ На Форумі лауреатами премій стали Наталя Єрьоменко та Володимир Вакуленко-К. - 19 Вересня 2012

На Форумі лауреатами премій стали Наталя Єрьоменко та Володимир Вакуленко-К.

Категорія: «Події»
Дата: 19 Вересня 2012 (Середа)
Час: 17:17
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1513



Володимир Вакуленко-К
Володимир Вакуленко-К став лауреатом Премії ім.Ульяненка.

У рамках Львівського Форуму видавців уперше відбулось оголошення та нагородження лауреата Міжнародної літературної премії ім. Олеся Ульяненка. Ним став відомий поет, перекладач, письменник та культрегер, а також панк і анархіст Володимир Вакуленко-К, якого висунули на здобуття премії одночасно «Кур’єр Кривбасу» та Форум видавців.

Лауреат отримав диплом, під рамкою якого лежали 5 тисяч гривень.

Премія ім. Ульяненка заснована у 2012 році Спілкою письменників міжнаціональної згоди ФРН. Премія створена на підтримку літературних нонконформістів - поетів і письменників, що не прогнулися під вимоги ринку та кон'юнктури і залишилися вірними своїм художнім принципам. 

Володимир Вакуленко-К
Склад журі: Володимир Сергієнко, Сергій Пантюк, Сергій Жадан, Лесь Подерв'янський та Євгенія Чуприна.

Висунуті на Премію нонконформісти зробили декілька ексцентричних заяв. Так, поет Олег Короташ, запропонований Спілкою письменників України, попросив викреслити його зі списку претендентів, бо він взагалі принципово на премії не подається. А Світлана Поваляєва, висунута Харківським літературним музеєм, яка, між іншим, стала другою за кількістю отриманих від журі балів, взагалі заявила, що хто її і куди висунув, її не обходить. Але найяскравішою була поведінка переможця. Вже потрапивши у список претендентів на премію, він почав активно пропонувати журі інші кандидатури і добився, що у довгий лист були включені ще чотири поета. 

Отримавши лауреата, Володимир Вакуленко-К говорив промову зі своїм чотирьохрічним сином на руках. Насамкінець він заявив, що наступним лауреатом Премії ім. Ульяненка мусить стати російськомовний поет з Кривого Рогу Максим Кабір.

На церемонії був присутній президент Українського відділення Міжнародного ПЕН-клубу Мирослав Маринович.



Наталя Єрьомєнко
Переможицею конкурсу "Молода республіка поетів" стала 21-річна поетеса Наталя Єрьомєнко, студентка Українського католицького університету (факультет журналістики). Книжка віршів поетеси, яка за умовами конкурсу є нагородою для переможця, має побачити світ до кінця 2012 року.

Як відомо, Восьмий фестиваль "Молода Республіка Поетів" відбувся у межах Львівського Міжнародного літературного фестивалю. 

Переможців визначало компетентне поетичне журі: Ілля Стронговський, Андрій Бондар, Галина Крук, Ірина Троскот, Катерина Бабкіна.

За матеріалами: Друг читача, Буквоїд


0 коментарів

Залишити коментар

avatar