26 Квітня 2024, 00:49 | Реєстрація | Вхід
/ 5 квітня - День без матюків? - 29 Березня 2012

5 квітня - День без матюків?

Категорія: «Новини»
Дата: 29 Березня 2012 (Четвер)
Час: 17:50
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1283



Видавці Віталій і Дмитро Капранови пропонують 5 квітня оголосити днем без матюків. Наступного тижня збираються надіслати відповідну відозву в адміністрацію президента, уряд і Верховну Раду.
 
"Проблема нецензурних слів доганяє нас скрізь: в метро, магазинах, по телевізору. Говорити про наших політиків, які поза мікрофоном, а то й перед ним, говорять все підряд, не хочу. Чоловіки перестали вживати нецензурні слова перед жінками, адже вони лаються так само Це дратує, особливо, коли йдеш з дітьми. Намагаєшся пояснити, що так говорити не можна. Але як це зробити, коли так говорять усі. Матюки - це елемент кримінальної свідомості, якої нам зараз не бракує у всіх ешелонах влади, політики і бізнесу. Як митці, ми запропонували встановити один день, коли всі добровільно відмовляються від нецензурної лексики", - сказав Віталій Капранов сьогодні на прес-конференції у столичному музеї книги і друкарства.

Інформація: Gazeta.ua.


Пропонуємо оголосити 5 квітня Днем без нецензурної лексики. 

Нецензурна лексика вийшла з берегів. Сьогодні ми чуємо її скрізь і повсякчас – від політиків, бізнесменів, міліціонерів, будівельників, від мам, що гуляють з дітьми, та й від самих дітей. Без неї, здається, не в змозі висловити свої емоції жоден чоловік – не зважаючи на присутність жінок, бо й самі жінки не чужаються «перчених» слів.
 
Не дивно, що з реального життя нецензурна лайка перекочувала й до літератури – рідко тепер зустрінеш книжку, в якій зовсім не вживалися б матюки.
 
Розуміючи, що процес зайшов так далеко, що створює небезпеку розвитку українського суспільства, пропонуємо у день відкриття весняної виставки «Книжковий світ» провести Всеукраїнський День без нецензурної лексики.
 
У цей день закликаємо Президента, Уряд, Верховну Раду, держслужбовців усіх рівнів та усіх громадян утриматися від застосування нецензурної та грубої лексики на службі, у громадських місцях, а також на вулиці, вдома, у транспорті і навіть на самоті.
 
Українська мова багата на цензурні епітети, що здатні висловити будь-яку емоцію – від захвату до відчаю, від кохання до ненависті. Спробуємо скористатися ними, і таким чином ми збагатимо свій лексичний запас та сприятимемо розвитку державної мови.
 
Нецензурна лексика – одна з яскравих ознак кримінального суспільства. Очищаючи свою мову, ми сприятимемо очищенню думок та стосунків від злодійських нашарувань.
 
Лайка примітивізує свідомість. Відмовившись від неї ми сприятимемо розвитку своєї особистості та показуватимемо приклад оточенню.

Джерело: Друг Читача.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar