25 Квітня 2024, 17:05 | Реєстрація | Вхід
/ У Ляйпцигу стартував щорічний книжковий ярмарок. ФОТО - 16 Березня 2012

У Ляйпцигу стартував щорічний книжковий ярмарок. ФОТО

Категорія: «Новини»
Дата: 16 Березня 2012 (П'ятниця)
Час: 13:54
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1453


15 березня у Ляйпцигу розпочав свою роботу книжковий ярмарок. Участь у ньому беруть 2 тисячі видавців із 44 країн світу та 2780 письменників, у тому числі – і з України.


На відкриття ярмарку прийшли сотні школярів та жителів Ляйпцигу. Пряму трансляцію із виставки ведуть провідні теле- та радіокомпанії Німеччини.


У переддень відкриття книжкового форуму премію Лейпцизького ярмарку отримали Тімоті Снайдер та Ян Кершоу. 




Цього року на Ляйпцизькому книжковому ярмарку буде представлено 100 тисяч книжок. Із них - 20 тисяч - новинки. 



Український стенд на ярмарку

Українська делегація, до якої входять видавці, письменники та журналісти, бере участь у програмі «Транзит», яку ініціювала дирекція Ляйпцизького книжкового ярмарку і підтримана фундацією Роберта Боша.   





15 березня відбудеться відкриття програми «Транзит. Література із Польщі України та Білорусі» візьмуть участь Мартін Поллака (Австрія), Олівер Цілле (Німеччина), Майя Пфлюгер (Німеччина), Альбрехт Лемпп  (Німеччина), Катерина Стецевич (Україна),  Олеся Островська-Люта  (Україна).  


Тарас Лютий та Олеся Островська-Люта


Тарас Малкович

У рамках програми заплановано 20 дискусій  за участю 32 письменників  та перекладачів із України, Польщі та Білорусі. Україну представлятимуть  Юрій Андрухович, Оксана Забужко, Андрій Курков, Наталка Сняданко, Сергій Жадан з «Собаками в космосі» та поетеса Єлєна Заславская. Крім того, участь в програмі візьмуть перекладачі Юрко Прохасько, Катерина Міщенко та Катерина Стецевич, яка одночасно є координатором програми. В рамках програми «Транзит»  відбудуться презентації української експозиції, Львівського літературного фестивалю та поетичного фестивалю «Меридіан Чернівці».   



На стенді Meridian Czernowitz


Мар'яна Савка

Джерело: Буквоїд


0 коментарів

Залишити коментар

avatar