28 Березня 2024, 17:07 | Реєстрація | Вхід
/ 18 березня PinchukArtCentre проведе третю Літературну ніч (м. Київ) - 16 Березня 2011

18 березня PinchukArtCentre проведе третю Літературну ніч (м. Київ)

Категорія: «Події»
Дата: 16 Березня 2011 (Середа)
Час: 09:35
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1444


В п’ятницю, 18 березня 2011, о 21:00 PinchukArtCentre запрошує всіх поціновувачів сучасного мистецтва долучитись до літературно-мистецької акції «Новітнє мистецтво і література: територія контакту – 2». В проекті беруть участь ведучий телеканалу СТБ Григорій Решетник, відомі поети Сергій Пантюк і Андрій Любка, а також учасники проекту Кендіс Брайтц «Портрет художника, Київ» - українські митці  з усіх регіонів України. Подія розпочнеться о 21:00 на третьому поверсі PinchukArtCentre у залі з роботами Даміана Ортеги.

В цей день арт-центр працюватиме до 23:00. Вхід вільний.

В рамках акції класичний текст китайського філософа Сунь-Цзи «Мистецтво війни» (VI ст. до н.е.), що надихнув Даміана Ортегу на створення роботи «Дев’ять типів місцевості», отримає нове звучання в інтерпретації відомого телеведучого Григорія Решетника, чий голос вважається одним із найкрасивіших і найпотужніших в Україні.

У новому вимірі буде представлено проект Кендіс Брайтц «Портрет художника, Київ»: Влад Кучерявий (Київ), Сергій і Олена Руднєви (Черкаси) та Дмитро Свєтін (Ізмаїл) представлять поетичні портрети південноафриканської художниці, а київський рок-н-рольний гурт «Love’n’Joy» наживо виконає її запальний пісенний портрет.

Відомі українські поети Сергій Пантюк і Андрій Любка у неповторній поетичній манері розкриють дві найважливіші складові проекту Василя Цаголова «У страху великі очі» – зображення різноманітних страхів, що переслідують людей і дослідження теми тероризму. Сергій Пантюк зачитає іронічні вірші з циклу «Українські жахливчики», Андрій Любка представить поезії зі своєї збірки «Тероризм».

Акція дозволить досягнути одразу кількох цілей: для поточних виставок в арт-центрі - створити особливий погляд на роботи художників, які мають тісний зв’язок з літературою; для учасників – це стане закликом до створення нових оригінальних творів на перетині сучасного мистецтва, літератури та класичної традиції; для глядачів – надасть змогу поспостерігати за живою інтерпретацією мистецтва, знайомитися з сучасною українською поезією та проникати у класичну літературу, яка ще ніколи не була такою близькою.

«Новітнє мистецтво і література: територія контакту - 2» - це вже третя літературна ніч, що проходить в рамках освітньої програми PinchukArtCentre. Перша літературно-мистецька акція, що була організована арт-центром спільно з ГОГОЛЬFEST та Любком Дерешем, пройшла в рамках виставки «Сексуальність і трансцендентність». Другу - арт-центр провів спільно з ЦСМ «Дах». Протягом події класичні тексти, що надихнули номінантів премії Future Generation Art Prize, отримали нове прочитання та вираження акторами театру «Дах».

Розклад літературно-мистецької акції «Новітнє мистецтво і література: територія контакту - 2»

21:00-21:10 – збір глядачів біля робіт Даміана Ортеги, 3-й поверх. Вступне слово Олександра Міхеда, куратора акції;
21:10 – 21:30 – читання ведучим телеканалу «СТБ» Григорієм Решетником уривків з книги китайського філософа Сунь-Цзи «Мистецтво війни» (3 поверх, зала з роботою Даміана Ортеги «Дев’ять типів місцевості»);
21:30 – 22:00 – презентація поетичних та пісенних портретів Кендіс Брайтц (4 поверх, зала з роботою Кендіс Брайтц «Портрет художника, Київ»);
22:00 – 22:30 – поетичні читання, присвячені серії робіт Василя Цаголова «У страху великі очі» (5 поверх, зала з роботами Василя Цаголова);
22:30 – 23:00 – можливість поспілкуватись та поставити питання учасникам літературної ночі.

Джерело: http://pinchukartcentre.org


0 коментарів

Залишити коментар

avatar