23 Квітня 2024, 21:26 | Реєстрація | Вхід
/ Зустріч з Мар’яною Максим’як та Мар’яною Савкою - 10 Лютого 2011

Зустріч з Мар’яною Максим’як та Мар’яною Савкою

Категорія: «Події»
Дата: 10 Лютого 2011 (Четвер)
Час: 12:52
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1476




4-та зустріч із серії 
«На стику мистецтв»
відбудеться
18 лютого 2010 року о 18:30
у кав’ярні-галереї «Штука»

Тандем 
двох поеток Мар’яни Максим’як та Мар’яни Савки.
Модератор – Альбіна Позднякова.

Цього разу знову маємо зустріч із двома поетками, двома Мар’янами. 
Це ім’я тлумачать або як похідне від латинського слова «море» 
або від староєврейського «гірка», «терпка», «сумна». 
І зовуться так, вочевидь, творчі натури.

Як завжди, будемо говорити про візуальні та звукові репрезентації віршів, про поєднання поезії з відео, музикою і театральними постановками. Мар’яна Максим’як розповість нам про свій досвід у галузі відеопозії та поетичних перформансів, а Мар'яна Савка – про поєдання поезії із театром і співом. 

Мар’яна Максим’як 

Народилась 1986 року у місті Бучачі на Тернопільщині. Закінчила Український Католицький Університет (філософсько-богословський факультет) та Львівський національний університет (факультет журналістики). Пише поезію, прозу. Автор дебютної збірки «Solo душі» (2004), а також літературних проектів: «НІЖність» (в рамках IV Міжнародного молодіжного фестивалю аматорського театрального мистецтва «Драбина», 2007) та «Дванадцять пустельних дівчаток» (у рамках Шостого Міжнародного фестивалю «Флюгери Львова», 2008). Учасниця літературного угрупування «Західний фронт молодої поезії», Міжнародного літературного фестивалю Форуму видавців у Львові та Києві (2007-2010), літературного тандем-читання «Один на один» з Тарасом Прохаськом та інших проектів. Друкувалась у літературних альманахах Форуму видавців у Львові, «Четвер», «Digital Романтизм», «Стіна», «Стих», у міжнародному літературно-мистецькому журналі «Склянка часу*Zeitglas». У 2010 році отримала заохочувальну премію літературного конкурсу видавництва «Смолоскип» за поетичну збірку «Цифри, що танцюють» та стала лауреатом літературного фестивалю «Неосфера». Вірші перекладено англійською мовою та івритом.

Мар'яна Савка 

Українська поетеса, дитяча письменниця, літературознавець, публіцист, головний редактор «Видавництва Старого Лева». Народилась 1973 р. у м. Копичинці Тернопільської області. У юності займалася співом і театром. Закінчила у Львові університет – українську філологію. У студентські роки належала до жіночого літературного угруповування ММЮННА ТУГА. Автор поетичних збірок «Оголені русла» (1995), «Малюнки на камені» (1998), «Гірка мандрагора» (2002; книга стала лауреатом ІХ Форуму видавців у Львові), «Кохання і війна» – у співавторстві з Маріанною Кіяновською (2002), «Бостон-джаз» (2008), монографічного дослідження української еміграційної преси на теренах Чехословаччини та кількох книжок для дітей. Поезія друкувалася в таких літературних журналах та альманахах: «Сучасність» (Київ), «Світовид» (Київ — Нью-Йорк), «Кур'єр Кривбасу» (Кривий Ріг), «Четвер» (Івано-Франківськ; Львів), «Плерома» (Івано-Франківськ), «Nemunas» (Вільнюс), «Королівський ліс» (Львів), «The Ukrainian Quarterly» (New York) та ін. Присутня в кількох поетичних антологіях, зокрема в антології одинадцяти поеток «Ми і Вона». Поезія М. Савки перекладена польською, англійською, білоруською, російською, литовською мовами. Член АУП і НСПУ. Лауреат Міжнародної журналістської премії ім. Василя Стуса за книги поезій (2003).

Довідка
Координатор проекту: +38 (063) 6857014.

Кав’ярня-галерея «ШТУКА»
Адреса: м. Львів, вул. Котлярська, 8 (бічна вул. Шпитальної)
Тел.: (093) 572 8 222, (097) 586 81 95
e-mail: kawiarnia.sztuka@gmail.com



0 коментарів

Залишити коментар

avatar