29 Березня 2024, 13:51 | Реєстрація | Вхід
/ День народження літклубу «МАРУСЯ» - 4 Жовтня 2010

День народження літклубу «МАРУСЯ»

Категорія: «Події»
Дата: 04 Жовтня 2010 (Понеділок)
Час: 09:50
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 2396



Літературному клубу «МАРУСЯ» 
виповнюється 1 рік!  

7 жовтня в арт-кафе «Антресоль» 
відбудеться літературно-музичний вечір, 
присвячений святкуванню першої річниці літклубу. 

Свою поезію читатимуть: Катя Бабкіна, Богдан-Олег Горобчук, Павло Коробчук, Олег Коцарев, Вано Крюґер, Дмитро Лазуткін та стронґовський.  

Вечірка проходитиме за наступним сценарієм: 
– ролик-презентація літклубу;
– поетичні читання; 
– музичні виступи (Євгеній Бабич і Макс Андросюк, учасники проекту «Одна тисячна»); 
– неформальне спілкування із письменниками та іншими запрошеними гостями.

Засновник літклубу «Маруся» Дмитро Стретович зазначає, що перший рік був етапом становлення літклубу, і що ефективність діяльності зростає з кожним місяцем: «Ми пройшли важливим етап становлення, заявили про себе, знайшли аудиторію і вже готові до серйозних проектів. Зараз готуємо цікавий видавничий проект, де акцент буде не тільки на текстах, а й на візуальному оформленні. Також будемо продовжувати розвивати освітній напрям: проводити літературні школи, майстер-класи, вечірні курси для авторів і культурних менеджерів. Щоб молоді літератори розвивались, потрібно їх вчити не тільки писати, а й працювати з видавництвами, взаємодіяти з аудиторією, використовуючи сучасні методи». 

Поет, дизайнер і перекладач стронґовський вважає, що «Маруся» – той тип організації літпроцесу, якого останніми роками відчутно бракувало: «На тлі недієздатних «дорослих» письменницьких спілок поява молодіжного, добре структурованого й організованого літературного об'єднання з вмотивованими амбіціями виглядає жартом природи, – ділиться стронґовський. – Між тим, перелік досягнень за рік існування при нульовому фінансуванні доводить, що нові форми літературних об'єднань, засновані на осмисленні досвіду класичних літспілок та самвидавних сайтів і соціальних мереж мають якнайширші перспективи. Будь-які форми сприяння розвиткові таких літспільнот, зокрема і "Марусі", безумовно спричинять якісно новий етап розвитку як молодої літератури, так і насичення культурного шару.»

Контактна особа: 
068-803-24-97 (Дмитро)





0 коментарів

Залишити коментар

avatar