28 Березня 2024, 20:02 | Реєстрація | Вхід
/ Зустріч з Юрієм Сбітнєвим у Чернігові - 26 Травня 2010

Зустріч з Юрієм Сбітнєвим у Чернігові

Категорія: «Події»
Дата: 26 Травня 2010 (Середа)
Час: 19:34
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1167


27 травня, о 15.00 у чернігівському культурно-мистецькому центрі «Інтермеццо» (вул. Шевченка, 9) відбудеться зустріч з відомим російським письменником, лауреатом всеросійської історико-літературної премії «Александр Невский» Юрієм Сбітнєвим.

Темою розмови дослідника Чернігово-Сіверщини стануть українсько-російські взаємини в культурологічній та історичній ретроспективі.

«Не хочу говорити про політиків і про сучасну політику!» - наголошує автор історико-публіцистичних романів про чернігівського князя Ігоря Юрій Сбітнєв. А про себе говорить, що живе на кордоні Чернігівського і Новгород-Сіверського князівств (місто Талєж під Москвою). Проте мріє перебратися на постійне проживання у Новгород-Сіверський, звідки й походить древній рід Сбітнєвих. Цікаво, що прадід Юрія Миколайовича вітав свого часу Михайла Максимо́вича з призначенням першим ректором Київського університету імені святого Володимира.

Нещодавно у Чернігові опубліковано дослідження Юрія Сбітнєва про можливого автора «Слова о полку Ігоревім» яким, на думку пана Юрія, є жінка – Болеслава  Святославівна. Сам письменник каже, що насолоджується українською мовою в найзнаменитішому творі Древньої Русі. 

Інформація: Прес-служба культурно-мистецького центру «Інтермеццо»



0 коментарів

Залишити коментар

avatar