27 Квітня 2024, 06:19 | Реєстрація | Вхід
/ Табачник хоче повернути до шкіл російську літературу - 26 Травня 2010

Табачник хоче повернути до шкіл російську літературу

Категорія: «Новини»
Дата: 26 Травня 2010 (Середа)
Час: 20:26
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1204


Шкільний курс зарубіжної літератури буде перейменований на світову літературу. Про це під час прямої лінії в «Комсомольской правде в Украине» повідомив міністр освіти і науки Дмитро Табачник.

«Хочу відійти від терміну «зарубіжна література» і повернутися до терміну «світова література», де російська література займатиме найбільший обсяг - три чверті учбового процесу», - заявив керівник Міносвіти.

За його словами, перейменування курсу на світову літературу буде абсолютно природним і нормальним процесом.

«Якщо говорити відверто, то перейменування російської літератури на зарубіжну ставило якийсь бар`єр. Повернення російської літератури мовою оригіналу - першочергове завдання міністерства», - сказав український міністр.

Інформація: УНІАН




Яворівський відповів Табачнику

Володимир Яворівський прокоментував заяву Дмитра Табачника про намір впровадити у школах курс світової літератури, три чверті якого складатиме російська література.

«Новий курс світової літератури в українських школах довго не протримається, як і Дмитро Табачник на посаді міністра освіти та науки України», - заявив народний депутат України від БЮТ, голова Комітету Верховної Ради України з питань культури та духовності Володимир Яворівський, коментуючи заяву Дмитра Табачника.
«Це ідея не міністра освіти, а керуючого будинками, директора ЖЕКу. Ну не можна так збіднювати світову літературу, зводячи її виключно до російської, бо так хочеться пану Табачнику, - заявляє В.Яворівський. - Світова література є світова література - американська, турецька. В школі потрібно дітям було дати панораму світової літератури, а не зводити все до російського...».

«Нічого особливого в російській літературі зараз немає. Я не кажу, що вона бідна, але зводити все до літератури нерозумно», - зазначив голова Комітету ВР України з питань культури та духовності.

Інформація:  УНІАН 
Фото: 
otherside.com.ua 



0 коментарів

Залишити коментар

avatar