20 Квітня 2024, 10:02 | Реєстрація | Вхід
/ Літературна премія ім. Джозефа Конрада 2021 - 30 Листопада 2021

Літературна премія ім. Джозефа Конрада 2021

Категорія: «Конкурси»
Дата: 30 Листопада 2021 (Вівторок)
Час: 01:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Україна
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1581


Премія заснована Польським Інститутом у Києві 2007 року, вручається раз на два роки. Цьогоріч у грудні вручення відбудеться увосьме.

Премія присуджується українському письменникові/письменниці віком до 40 років (вік на момент вручення Премії), незалежно від місця його/її проживання, прижиттєво, за послідовність у реалізації творчого шляху, інноваційність форми, універсалізм послання.

Висунути кандидатів на Премію можуть як українські, так і іноземні культурні інституції, видавництва, творчі об’єднання, приватні особи, заповнивши аплікаційну форму до 30 листопада 2021 року.

Кожна установа або приватна особа може висунути лише одного кандидата. Претенденти на Премію не можуть номінувати себе самі. Лауреати Премії Конрада попередніх років повторно не можуть бути номіновані.



Лауреатку/лауреата та фіналістів визначить та оголосить польсько-українське журі.

Журі звертатиме увагу на прозову україномовну творчість авторки/автора, що порушує актуальні теми, змушує до рефлексії, розширює знання про інші культури.

Оцінювання відбуватиметься у два етапи:

І. Із числа запропонованих кандидатів журі обере трьох (3) фіналістів, прізвища яких буде оголошено на початку грудня 2021 року через комюніке, яке розповсюдить ПІ у Києві.

ІІ. Остаточне рішення журі прийме перед врученням премії після обговорення кандидатур фіналістів та визначення лауреатки/лауреата шляхом таємного голосування.

Лауреатка/Лауреат Премії-2021 отримає:

  • диплом та нагороду розміром у 3000 євро від Польського Інституту у Києві,
  • піврічне стажування у Польщі у 2020 році в рамках стипендіальної програми Міністра культури і національної спадщини Республіки Польща "GAUDE POLONIA” від Партнера Премії, Національного центру культури (Варшава).
Оголошення й нагородження лауреатки/лауреата Літературної премії імені Джозефа Конрада-Коженьовського відбудеться 15 грудня 2021 року у Києві.

Лауреати Премії минулих років: Артем Чех (2019); Катерина Калитко (2017); Софія Андрухович (2015); Таня Малярчук (2013); Наталка Сняданко (2011); Сергій Жадан (2009); Тарас Прохасько (2007).


2 коментарів

avatar
0
1 Наталія Кашуба • 19:55, 08 Листопада 2021
Якщо відкрити посилання для приватних осіб, там все одно треба писати назву установи. Що потрібно писати в цьому полі?
avatar
перевірили на сайті Польського інституту, там ті само посилання, та( спробуйте з питанням звернутись за адресою kyiv@instytutpolski.pl

Залишити коментар

avatar