20 Квітня 2024, 09:09 | Реєстрація | Вхід
/ І Міжнародний конкурс поезії «Поетичний вир» '21 - 24 Вересня 2021

І Міжнародний конкурс поезії «Поетичний вир» '21

Категорія: «Конкурси»
Дата: 24 Вересня 2021 (П'ятниця)
Час: 00:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Україна
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 4748


Конкурс «Поетичний вир» проводиться у відкритому форматі, Організатор свідомо не дотримується принципів анонімності, оскільки так молоді чи/або маловідомі автори на конкурсних майданчиках «Творчих лабораторій» зможуть презентувати своє ім’я і творчість широкому загалу, а більш відомі поети – ще раз підтвердити свою майстерність і вагомість власного імені: умови однакові для всіх. Вік учасників – від 16 років


Положення про І Міжнародний конкурс поезії українською мовою «Поетичний вир» 2021

На конкурс «Поетичний вир» у 2021 році приймаються окремі вірші: 1 вірш українською мовою (обсягом до 32 рядків) від одного автора. Тема вільна. Спроба одна. 

УВАГА: На конкурс можна надсилати вірші, які грали в складі конкурсних добірок «Поетичної доби» 2021, однак це не гарантує їх схвалення модератором у конкурсі «Поетичний вир». 

1. Календар і порядок проведення конкурсних змагань 

1.1. ПРИЙМАННЯ ВІРШІВ: з 30 серпня до 23:00 24 вересня 2021 року за адресою poetryage@gmail.com
1.1.1. Поточне (первинне) модерування: з 30 серпня 2021 року до кінця доби 3 жовтня 2021 року. В цей час на сайті під порядковими номерами будуть публікуватися надіслані на конкурс твори із зазначенням імені та місця проживання автора. 

1.2. Перший етап: з 4 до 24 жовтня. 
1.2.1. В цей час конкурсні роботи оцінюватиме журі першого етапу, сформоване з числа учасників довгого списку «Поетичної доби» 2021. 
1.2.2. Підрахунок голосів жюрі першого етапу: 25 – 31 жовтня. 
1.2.3. Оприлюднення довгого списку конкурсу «Поетичний вир» 2021, сформованого за підсумками голосування: 25 – 31 жовтня. 
1.2.4. З 25 до 31 жовтня з конкурсного розділу будуть вилучені вірші усіх учасників, які не пройшли до другого етапу. 

1.3. Другий етап: 01 – 21 листопада 2021 року. Робота журі основного складу. 
1.3.1. Підбиття підсумків і оприлюднення топів основного журі: 22 – 28 листопада 2021 року. 
В термінах можливі незначні відхилення, про які буде попереджено завчасно. 


2. Порядок здійснення поточного (первинного) модерування 

2.1. Поточне (первинне) модерування здійснює Організатор конкурсу. 
2.2. На конкурс приймаються вірші, оформлені згідно з вимогами цього Положення та надіслані на конкурсну пошту не раніше 30 серпня та не пізніше 23:00 24 вересня 2021 (час надходження листа на пошту). 
2.3. Усі вірші, які пройшли перший відбір, публікуються на сайті із зазначенням порядкового номеру вірша, імені та місця проживання автора. 
2.4. У разі відхилення вірша автор отримує коротке повідомлення: «На жаль, Ваш вірш зник у Поетичному вирі». 
2.5. Скарги, претензії, обвинувачення, прокльони, вимоги, шантаж, а також інші спроби вплинути на рішення Організатора: а) ігноруються; б) ігноруються; в) ігноруються. 


3. Порядок роботи та оцінювання журі першого етапу 

3.1. Усі лонглістери «Поетичної доби» особистими листами від організатора конкурсу запрошуються до складу команди журі першого складу. 
3.1.1. Лонглістер має дати згоду або відмовитися від участі в оцінюванні першого етапу конкурсу, надіславши лист-відповідь на пошту конкурсу у зазначений в листі-запрошенні термін (до 20 серпня). Відсутність листа-відповіді або порушення терміну вважається відмовою взяти участь в складі жюрі. 
3.1.2. Кожен лонглістер, незалежно від згоди взяти участь у суддівстві, має право подати свої твори на «Поетичний вир» відповідно до правил і умов конкурсу. 
3.1.3. Ті з учасників довгого списку «Поетичної доби», хто не хоче брати участь у суддівстві, подають твори до конкурсу на загальних умовах згідно з цим Положенням. 
3.1.4. Лонглістери «Поетичної доби», які погодились увійти до складу першого журі, мають пільгу – їхні твори будуть прийняті до «Поетичного виру» автоматично, якщо вони не порушують умов і вимог цього Положення. 
3.1.5. Список суддів першого етапу конкурсу буде опублікований і закріплений на головній сторінці сайту «Творчі лабораторії» 22 серпня. 
3.1.6. У разі відмови суддею першого етапу оцінювати перший етап конкурсу після оприлюднення повного складу журі 22 серпня, його вірші не будуть допущені до участі в конкурсах «Творчих лабораторій» до 2023 року. 
3.1.7. У разі невиконання суддею першого етапу суддівсього оцінювання у повному обсязі і у відведені для оцінювання терміни, його конкурсний вірш буде вилучений з майданчика із забороною брати участь у конкурсах «Творчих лабораторій» до 2023 року. 

3.2. Кожен член журі уважно читає весь пул конкурсних віршів і обирає 50 власних фаворитів, заповнює протокол та надсилає його на конкурсну пошту Організатору не пізніше 24 жовтня. 
3.3. Суддя першого етапу не має права віддавати свій голос за власний твір. 
3.4. З 25 жовтня навпроти імен авторів у списку учасників «Поетичного виру» будуть опубліковані імена суддів першого етапу, які віддали голос за твір. Усі голоси будуть підраховані, таким чином у наступний етап пройдуть близько 50 віршів, які набрали найбільшу кількість голосів. Вони сформують довгий список конкурсу. 
3.5. Остаточне рішення про кількість учасників довгого списку конкурсу «Поетичний вир» ухвалює жюрі другого етапу спільно з Організатором. 
3.6. Кожен суддя першого етапу зобов’язаний дотримуватись правил і вимог цього Положення. 


4. Порядок роботи основного журі та принцип оцінювання другого етапу 

4.1. Оголошення імен журі другого етапу відбудеться до 30 серпня 2021 року у відповідному розділі на сайті «Творчі лабораторії». 
4.2. З 1 до 21 листопада 2021 року кожен суддя другого етапу формує власний ТОП-15 конкурсних творів, у якому позиції в списку відповідають балам: 
  • 1 місце – 15 балів 
  • 2 – 14 
  • 3 – 13 
  • 4 – 12 
  • 5 – 11 
  • 6 – 10 
  • 7 – 9 
  • 8 – 8 
  • 9 – 7 
  • 10 – 6 
  • 11 – 5 
  • 12 – 4 
  • 13 – 3 
  • 14 – 2 
  • 15 – 1 
4.3. Кожен суддя формує власні критерії та принципи оцінювання і керується ними при складанні ТОП-15. 
4.4. Кожен суддя другого етапу надсилає власний ТОП-15 Організатору до 21 листопада 2021 року. 
4.5. З 22 до 28 листопада на сайті будуть оприлюднюватися ТОП-15 журі другого етапу та відбудеться підбиття підсумків і оголошення імен переможців. 


5. До участі в конкурсі не допускаються:

  • твори з нецензурною лексикою, політичною і/або провокативною тематикою, а також такі, що порушують норми моралі, етики та законодавства України. У суперечливих питаннях останнє слово лишається за Організатором; 
  • переклади з інших мов; 
  • вірші співробітників Національної спілки письменників України, членів керівних органів НСПУ (Секретаріат і Правління), очільників обласних організацій. Для інших членів НСПУ обмежень немає. 

6. Правила коментування 

6.1. Члени журі обох етапів можуть лишати коментарі до конкурсних творів за власним бажанням. 
6.2. Учасник конкурсу зобов’язується чемно відповідати на коментарі, не вдаватися до образ і агресивних та/або неетичних висловлювань на адресу інших учасників та членів журі.  


7. Загальні засади 

7.1. Участь в конкурсі добровільна. Отримання Оргкомітетом конкурсної заявки вважається згодою учасника на участь у конкурсі, згодою на розміщення вірша, світлини та інформації про учасника на сайті «Творчі Лабораторії» poetryage.com.ua у відповідному розділі, а також згодою на отримання публічних коментарів від журі, інших учасників та гостей сайту, партнерів, оглядачів, цитування і використання посилання на вірш в межах сайту тощо, як під дописами, так і в розділі «Блоги». 
7.2. Після розміщення твору на сайті, правки в тексти / подану інформацію не вноситимуться. 
7.3. В разі надсилання на конкурс чужого твору, відповідальність за порушення авторського права несе учасник конкурсу. 
7.4. В разі виявлення будь-яких порушень, вірш знімається з перегонів, а учасник отримує відмову в участі у конкурсах «Творчих лабораторій» до 2023 року або довічно (за рішенням Організатора). 


8. Оформлення заявки: 

8.1. У темі листа потрібно зазначити: На конкурс. Ім’я Прізвище та/або превдонім / Назву вірша (якщо вірш не має назви – його перший рядок). 
8.2. У тілі листа потрібно зазначити: 
  • справжні ПІБ і псевдонім (якщо є), зазначаючи, під яким іменем має бути опублікований вірш. Це ж ім’я буде зазначене у дипломі; 
  • країну, назву населеного пункту, область вік (повні роки) (вік учасника не буде оприлюднюватися на сайті); 
  • назву вірша і сам вірш (до 32 рядків); 
  • посилання на активний профіль у соцмережі (буде супроводжувати конкурсну добірку в разі її опублікування) – обов’язково
  • обов’язковий рядок: «Погоджуюсь з правилами конкурсу і складом журі; даю згоду на публікацію мого конкурсного вірша на сайті «Творчі лабораторії»; 
  • контактний телефон (не оприлюднюється на сайті). 
8.3. У доданому файлі: світлина учасника (не буде опублікована на сайті, але разом з посиланням на активний профіль у соцмережі потрібна для ідентифікації учасника з метою уникнення декількох спроб подати твір на конкурс). 


9. Приємності 

9.1. Твори учасників довгого списку читатимуть партнери конкурсу – представники літагенцій, книжкових видавництв, літературної періодики, громадські діячі тощо. За власним бажанням і на власний розсуд вони оберуть і нагородять призами симпатій авторів добірок, що стали їх фаворитами. Організатор не має попередньої домовленості щодо того, якими призами партнери нагороджуватимуть своїх фаворитів. 
9.2. Твори учасників конкурсу читатимуть оглядачі конкурсу, які писатимуть відгуки на вірші. Відгуки будуть публікуватися в розділі «Блоги». Бажання учасника взяти участь у конкурсі вважається згодою на публікацію огляду включно з цитуванням вірша і посиланням на ім’я автора. 
9.3. Призи і нагороди: лонглістери і переможці отримають електронні дипломи; переможці (І, ІІ, ІІІ місце) – пам’ятні медалі. 


10. Обережно, тонка крига! 

10.1. Текстові вкладені файли модератори не розглядатимуть – такі листи прямуватимуть у кошик. Наголошуємо на тому, що вся інформація про учасника за заданою формою та тексти віршів мають міститися в тілі листа, і лише світлина – у доданому файлі. 
10.2. Вірші, надіслані на конкурс до 30 серпня, а також після 23:00 24 вересня (час надходження о поштової скриньки), видалятимуться з поштової скриньки без розгляду. 
10.3. Заявки, оформлені без урахування вимог Положення, видалятимуться з поштової скриньки без розгляду. 

Будемо вдячні за уважне прочитання і виконання інструкцій Положення! 

Дякуємо, що ви з нами! 
Єлена Дорофієвська та команда Творчих лабораторій


5 коментарів

avatar
1
1 Иван Шевченко • 17:33, 29 Серпня 2021
Дякую за сприяння в популяризації української поезії в україні і світі! heart
avatar
1
2 Дмитро Анатолійович Гулий • 09:32, 07 Вересня 2021
шановні, а ви реально бачили себе зі сторони?
Це типу лише для того шоб віршик показати стіки правил треба виконати??
а просто не можна на сайті віршик викласти після реєстрації??
Я впевнений учасників конкурсу буде предостатньо, але ще більш впевнений шо організаторам насправді начхати як на якість конкурсних творів, так й на самих авторів.
Усей цей коловорот просто такий собі інструмент підтвердження значення самих організаторів.
Ну, але це просто думки в голос
avatar
0
3 Єн Райс • 20:15, 22 Вересня 2021
Доброго вечора, я так і не зрозумів: подається лише один вірш, чи можна надіслати декілька?
avatar
один вірш (до 32 рядків) від одного автора
avatar
0
5 Екатерина Жигулева • 17:44, 06 Жовтня 2021
Добрий день. А де можна переглянути вірші?

Залишити коментар

avatar