04 Травня 2024, 19:13 | Реєстрація | Вхід
/ Зустріч з Аленою Земанчиковою і Івою Пекарковою (Чехія) - 27 Квітня 2024

Зустріч з Аленою Земанчиковою і Івою Пекарковою (Чехія)

Категорія: «Події»
Дата: 27 Квітня 2024 (Субота)
Час: 18:00
Вартість: Обов'язкова реєстрація
Місто: Львів
Місце: Львівський академічний драматичний театр імені Лесі Українки
Адреса: вул. Городоцька, 36
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 54


27-го квітня о 18.00 у Львівському академічному драматичному театрі імені Лесі Українки відбудеться зустріч з чеськими письменницями Івою Пекарковою і Аленою Земанчиковою.

Алена Земанчикова — драматургиня, публіцистка, письменниця, авторка радіоп'єс і документальних фільмів. Працювала в Західночеському театрі в місті Хеб, на Чеському радіо, зокрема на радіостанції «Влатва». Публікувалася в газетах, професійних літературних і театральних журналах.

Іва Пекаркова — письменниця і перекладачка. За освітою — мікробіологиня і вірусологиня. Юність провела як біженка у США. Змінила не одну роботу: була соціальною працівницею, барменкою, таксисткою тощо. Повернулася до Чехії після революції у 1989 році, але потім знову виїхала за кордон, живе в Лондоні. Пише романи, подорожні нотатки, оповідання, блоги.

Обидві письменниці протягом 10 днів у квітні перебувають на резиденції в харківському будинку "Слово” і поділяться своїм враженнями про перебування у Харкові.

Модеруватиме розмову Григорій Семенчук.
Перекладатиме з чеської Луціє Ржегоржікова.

Місце проведення: Галерея Львівського академічного драматичного театру імені Лесі Українки (вул. Городоцька, 36, (зліва від центрального входу до театру)

Зустрічі зорганізована фестивалем "Місяць авторських читань” за підтримки Міністерства культури Чеської Республіки, фундації "Národní plán obnovy”, видавництва "Vetrne Mlyny” і ЛМГО "Мистецька рада "Діалог”

Для участі у зустрічі потрібна попередня реєстрація: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScul-IxYf-jeQze-hpqoqdWCCDWByJnG3s6tTVx67kY-MuDWw/viewform?usp=sf_link


0 коментарів

Залишити коментар

avatar