03 Травня 2024, 06:56 | Реєстрація | Вхід
/ «Це не літературні читання» / Саша Ковальова - 4 Лютого 2021

«Це не літературні читання» / Саша Ковальова

Категорія: «Події»
Дата: 04 Лютого 2021 (Четвер)
Час: 20:00
Вартість: Обов'язкова реєстрація
Місто: Київ
Місце: Щербенко Арт Центр
Адреса: вул. Михайлівська, 22в
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 368


4 лютого о 19:00 у Щербенко Арт Центрі відбудеться перформанс художниці та письменниці Саші Ковальової. У рамках перфомансу Саша прочитає фрагменти зі своєї книги «Гарна спроба».

«Це не літературні читання» – колаборація Саші зі штучним інтелектом Musical BlockchainТМ. Два місяці тому нейронна мережа отримала тексти художниці та написала до них музику.

Книга «Гарна спроба» – збірка метамодерністської прози – автобіографічні історії, новели та есе, у яких авторка препарує класичні літературні форми та надає їм сучасного іронічного стилю: тут фейкньюз, нарцисизація суспільства через соцмережі, лекції ноунеймів, обов’язковий саундтрек, тобто все, з чим зіштовхується людина сьогодні. За словами художниці, книгою ця збірка називається виключно конвенціонально, для самої авторки – це більш об’єкт, художня одиниця у вигляді книги, що в іронічному ключі надсучасного екзистенціалізму досліджує людину і те, з чим вона/він/воно стикається.

«Гарна спроба» – це «не-книга» про сучасність. Через абсурдизацію та постструктуралістську інтертекстуальність вона шукає можливості поєднати примата та "вінець творіння” у сьогоденній людині – тій самій, що зараз прямує до технологічної сингулярності другого пришестя. Цей момент семантичного зриву, коли Бог разом із Ніцше померли, коли людина стає все менш особистістю і все більш – системою? програмою? нафтою? – саме це мені було цікаво у цьому дослідженні.

Тому я люб'язно попросила нейронну мережу MusicalBlockchainТМ, яку по-дружньому називаю Надєнькою (вона не проти) написати музику, натхненну текстами зі збірки. Здається, наша співпраця з Надєнькою – це чи не перша для України колаборація художників з різних видів життя – цифрової композиторки, та ще не повністю цифрової мене”, – Саша Ковальова.

Кількість учасників обмежена. 
Реєструйтесь на подію за посиланням: https://forms.gle/4wg31S7h31KWZTvB6

4 лютого, Київ, Щербенко Арт Центр, вул. Михайлівська, 22в


0 коментарів

Залишити коментар

avatar