02 Травня 2024, 02:42 | Реєстрація | Вхід
/ Творчий вечір Оксани Забужко в Бібліотеці Плужника - 27 Серпня 2018

Творчий вечір Оксани Забужко в Бібліотеці Плужника

Категорія: «Події»
Дата: 27 Серпня 2018 (Понеділок)
Час: 19:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Центральна районна бібліотека імені Євгена Плужника
Адреса: вул. Прорізна, 15
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 844


У той час, як Центральна районна бібліотека імені Євгена Плужника, що розташована у самому центрі столиці, перебуває під загрозою незаконного виселення, інтелектуали, митці, письменники і читачі об’єднуються заради її порятунку. 

Письменниця Оксана Забужко проведе зустріч із читачами у бібліотеці, що стане початком циклу «Зустрінемося в бібліотеці» із відомими письменниками. Під час зустрічі письменниця не лише прочитає вірші Євгена Плужника, а й поділиться своїми рефлексіями про те, чи «Літопис самовидців: дев’ять місяців українського спротиву» не потребують свого продовження.

Чекаємо всіх знавців, шанувальників, прихільників і поціновувачів української літератури. Приходьте, буде цікаво! Наприкінці вечора - автограф-сесія.


Нагадаємо, Національне агентство України з питань державної служби, як балансоутримувач будівлі, розташованої за адресою: м. Київ, вул. Прорізна, 15, яка перебуває у державній власності, має намір незаконно виселити із цієї будівлі бібіліотеку. Рішення про її ліквідацію чи реорганізацію Мінкультури не приймало і не погоджувало. Тим часом як Шевченківська районна державна адміністрація вна адресу голови Національного агентства України з питань державної служби повідомила не лише про відсутність рівнозначних приміщень, в які можна було б переселити бібліотеку, а й навіть про відсутність вільних приміщень, які можливо переобладнати для потреб бібліотеки.

За таких обставин будь-які дії по виселенню Бібліотеки із займаних приміщень є протиправними. Фонд державного майна України, який повинен раціонально та відповідно до вимог закону використовувати державну власність, займає пасивну позицію, про що свідчить лист Регіонального відділення Фонду державного майна України по місту Києву від 12.07.2018 № 30-06/7192.

Бібліотека та її відвідувачі не заперечують проти важливості обладнання приміщення для центу оцінювання знань державних службовців. В той же час Бібліотеку десь розміщувати потрібно. Проте вільні приміщення, які можливо переобладнати для потреб Бібліотеки, відсутні. Тож найбільш економічно доцільним буде підшукати для центру оцінювання підходяще приміщення, а Бібліотека залишиться у приміщенні, в якому вона перебуває з 1952 року. Таким чином замість двох переїздів за кошти державного бюджету оплачуватиметься лише один.


27 серпня, 19:00. Київ, вул. Прорізна, 15
Центральна районна бібліотека імені Євгена Плужника


0 коментарів

Залишити коментар

avatar