28 Квітня 2024, 15:48 | Реєстрація | Вхід
/ Інший просвітник: Джамбаттиста Віко та його «Нова наука» - 16 Серпня 2018

Інший просвітник: Джамбаттиста Віко та його «Нова наука»

Категорія: «Події»
Дата: 16 Серпня 2018 (Четвер)
Час: 19:00
Вартість: обов'язкова реєстрація
Місто: Київ
Місце: Plato's cave
Адреса: вул. Верхний Вал, 22а
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 930


Літо видалось нудним? Давайте виправляти! Ми не втомлюємось анонсувати Вам неймовірні лекції на серпень! І цього разу ми спілкуватимемось із Іваном Іващенко, а тема нашої розмови - "Інший просвітник: Джамбаттиста Віко та його «Нова наука»".

Лекція відбудеться 16 серпня о 19:00 в Plato's cave за адресою - Верхній Вал 22, нижній поверх кафе Волконський. Вхід - вільний.


Видатному італійському філософові й правникові Джованні Баттисті Віко (1668, Неаполь-1744, там само) випала аж ніяк не проста доля, адже за життя він так і не дістав жаданого визнання ні від своїх земляків (за винятком кількох венеційців), ні від європейської гуманітарної спільноти. А проте, його opus magnum – «Принципи Нової науки про спільну природу націй» (1744) – не лише становить один із наріжних текстів «довгого» 18 століття, без якого ми мали би геть іншу картину доби європейських Просвітництв, а й символізує чільний поворот в європейській філософії. Його ж «Нову науку», поряд із Кантовою «Критикою чистого розуму» (1781/7), можна вважати не чим іншим, як семантичною революцією, тобто переходом від питання про буття до питання про значення.

У лекції йтиметься про місце Вікової філософії в контексті філософії європейських Просвітництв, структуру «Нової науки» та чільні ідеї (реформа метафізики, семантичний антиреалізм, теорія значення, нормативний характер історії).

Лектор: Іван Іващенко, к.ф.н., запрошений дослідник в університеті Пітсбурґа, США (науковий консультант: професор Роберт Брендом, 2018-19 академічний рік).


Прохання всім бажаючим прийти на лекцію - заповнити гугл-форму: https://goo.gl/forms/MPd7tYwGbHSIUxuz1
16 серпня. Початок о 19:00. Київ, Plato's Cave, вул. Верхний Вал, 22а


0 коментарів

Залишити коментар

avatar