26 Квітня 2024, 03:08 | Реєстрація | Вхід
/ 228-ма Перша Кава. Гертруда Стайн і Втрачене покоління - 3 Лютого 2018

228-ма Перша Кава. Гертруда Стайн і Втрачене покоління

Категорія: «Події»
Дата: 03 Лютого 2018 (Субота)
Час: 14:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Кнайп-клуб «Купідон»
Адреса: вул. Пушкінська, 1-3/5
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1295


3 лютого у Кнайп-пабі «Купідон» відбудеться 228-ма Перша поетична каваПоговоримо про «втрачене покоління», почитаємо вірші і, традиційно, вип'ємо кави. Кращий вірш визначить Олександр Васильович Ірванець.

Вислів «втрачене покоління» став популярним з легкої руки Гертруди Стайн. Визначаючи літературну течію, яка існувала в період між двома війнами – Першою та Другою світовою, Стайн сказала відомі слова: «Усі ви – втрачене покоління», звертаючись до молодих американських письменників-експатріотів, яким творення модерної американської літератури видавалося можливим лише в Парижі.

Втрачене покоління (або Втрачена генерація) (фр. Génération perdue, англ. Lost Generation) — літературна течія, яка існувала в період між двома війнами – Першою та Другою світовою. Ця течія об'єднала таких письменників, як Джеймс Джойс, Ернест Хемінгуей, Джон Дос Пассос, Томас Еліот, Френсіс Скотт Фіцджеральд, Річард Олдінгтон. Втрачене покоління — це молоді люди, що покликані на фронт у віці 18 років, часто ще не закінчивши школу, рано почали вбивати. Після війни такі люди часто не могли адаптуватися до мирного життя, багато хто наклав на себе руки, деякі божеволіли. Відбулося занепадання того покоління, на зміну прийшли більш прогресивні люди.


Кожен учасник «Поетичної Кави» матиме незаперечне право прочитати один свій поетичний твір! За це він дістане від кнайпи та Кав’ярні Кульчинського «Перша кава» неперевершену каву, зварену в джезві на піску руками чемпіону Києва з кавоваріння. Кава варитиметься за старовинним рецептом Юрія-Франця Кульчинського. Переможець ранкового поетичного марафону також отримає приз!


3 лютого. Початок о 13:00. Вхід вільний. Київ, Кнайп-клуб «Купідон», вул. Пушкінська, 1-3


0 коментарів

Залишити коментар

avatar