26 Квітня 2024, 13:52 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація Віртуального музею Василя Стуса - 18 Жовтня 2017

Презентація Віртуального музею Василя Стуса

Категорія: «Події»
Дата: 18 Жовтня 2017 (Середа)
Час: 18:00
Вартість: обов’язкова реєстрація
Місто: Київ
Місце: иєво-Могилянська Бізнес Школа [kmbs]
Адреса: вул. Волоська, 8/5 (4 будівля, 4 пов.)
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1279


18 жовтня у Києво-Могилянській Бізнес Школі відбудеться презентація «Віртуального музею Василя Стуса» (керівник проекту – Дмитро Стус). 

Волонтери «Віртуального музею» розпочинають роботу над представленням історії життя та творчості Василя Стуса на тлі історичних, політичних і культурних подій ХХ століття, що має на меті показати через репліки друзів і ворогів, через мікро- і макроісторії актуальність постаті Василя Стуса для сьогодення.

«Віртуальний музей Василя Стуса» – це не лише презентація життя однієї людини, її родини та долі, а й конструювання історичного контексту через реальні мікроісторії інших людей. Такий підхід дасть змогу показати всю складність і неоднозначність життєвого шляху, сприятиме звільненню від стереотипів та безапеляційності, актуалізуватиме долю Василя Стуса й шістдесятництва загалом, сприятиме глибшому усвідомленню причин того, що відбувається в Україні та її культурі сьогодні.

«Музей» розвиватиметься як проект і продукт неоднорідного громадянського суспільства України, реагуватиме на актуальні проблеми сучасності через вивчення та аналіз історичного контексту недалекого минулого. Постать Василя Стуса, як мало кого іншого, дає для цього багатий матеріал, адже поет був причетний до всіх найважливіших процесів і больових точок нашої історії в другій половині минулого століття.

Участь у заході беруть: 

1. Дмитро Стус, генеральний директор Національного музею Тараса Шевченка, керівник проекту «Віртуальний музей Василя Стуса»; 
2. Євген Бистрицький, виконавчий директор МФ «Відродження»;
3. Олексій Сігов, генеральний директор компанії «Infopulse»;
4. Леонід Фінберг, директор Центру досліджень історії та культури східноєвропейського єврейства НаУКМА, головний редактор видавництва «Дух і Літера»
5. Модератор: Олег Магдич


Форма реєстрації на захід: https://goo.gl/hWS2Gv
За додатковою інформацією просимо звертатися: stus.museum@gmail.com
Київ, Києво-Могилянська Бізнес Школа [kmbs], вул. Волоська, 8/5 (4 будівля, 4 пов.)


0 коментарів

Залишити коментар

avatar