03 Травня 2024, 18:54 | Реєстрація | Вхід
/ Бомонд на краю імперії | Презентація книги Мейгіл Фавлер - 6 Липня 2017

Бомонд на краю імперії | Презентація книги Мейгіл Фавлер

Категорія: «Події»
Дата: 06 Липня 2017 (Четвер)
Час: 18:00
Вартість: Вхід вільний
Місто: Львів
Місце: Центр міської історії
Адреса: вул. Академіка Богомольця, 6
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1046


6 липня 2017 р. о 18.00 відбудеться презентація щойно виданої книги професорки Мейгіл Фавлер «Бомонд на краю імперії: держава і сцена у радянській Україні» («Beau Monde at Empire's Edge: State and Stage in Soviet Ukraine»). 

У книзі «Бомонд на краю імперії: держава і сцена у радянській Україні» проаналізовано зародження радянської культурної інфраструктури у 1920-1930-х р.р. Що відбувалося після того, як держава перебрала на себе тотальний контроль над мистецтвом, і як Москва стала центром радянської культури для публіки, митців і чиновників по всіх одинадцяти часових поясах СРСР? Втім, основний акцент книги не на Москві, а на регіонах, не на літературі, яку і так часто згадують, а на театрі. Мова, отже, йде про колективну біографію групи молоді, які вийшли з бідних містечок, пройшли військову службу та стали елітою Радянського Союзу. Вони були бомондом, світом митців і високопосадовців, які творили культуру, як радянську, так і українську. 


Модеруватиме презентацію Богдан Шумилович, дослідник Центру міської історії, докторант в Інституті європейського університету (Флоренція).

Презентація відбудеться англійською мовою з синхронним перекладом на українську.


6 липня. Початок о 18:00. Львів, Центр міської історії, вул. Академіка Богомольця, 6


0 коментарів

Залишити коментар

avatar