30 Квітня 2024, 19:01 | Реєстрація | Вхід
/ Розмова «Те, що падає, слід підштовхнути» - 11 Листопада 2016

Розмова «Те, що падає, слід підштовхнути»

Категорія: «Події»
Дата: 11 Листопада 2016 (П'ятниця)
Час: 19:00
Вартість: Вхід вільний
Місто: Харків
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Сумська, 3, метро «Історичний музей»
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1137


Харківська Книгарня «Є» та проект WAU (World Around Us) запрошують на дискусію «Was stürzt, soll man noch stoßen» (Те, що падає, слід підштовхнути). Розмова відбудеться англійською мовою у п'ятницю, 11 листопада. Початок — о 19.00. Модератор — Давид Купцов, спікер проекту WAU (World Around Us).

Сенс фрази «Те, що падає, слід підштовхнути» з книги «Так казав Заратустра» не в тому, що потрібно зіштовхнути першим ближнього свого в прірву, поки той не зіштовхнув тебе, а в тому, щоб людину, одержиму згубним інстинктом саморуйнування, підштовхнути назустріч його бажанням. А там хай вибирає, прагнути йому вниз чи злітати вгору. 

«О брати мої, хіба я жорстокий? Але я кажу: що падає, то потрібно ще штовхнути! Все, що від сьогодні, — падає і зникає, а хто захотів би утримати його! Але я — я хочу ще штовхнути його! Чи знайома вам насолода скачувати камені в прямовисну глибину? Ці нинішні люди: дивіться ж на них, як вони скочуються в мої глибини! Я тільки прелюдія для кращих гравців, о брати мої! Приклад! Робіть за моїм прикладом! І кого ви не навчите літати, того навчіть — швидше падати!» (Ф. Ніцше «Так казав Заратустра»).


Харківська Книгарня «Є», вул. Сумська, 3, метро «Історичний музей». Тел.: (057) 731-59-49


0 коментарів

Залишити коментар

avatar