29 Березня 2024, 15:15 | Реєстрація | Вхід
/ XX Міжнародний книжковий ярмарок «Зеленая волна» - 5 Серпня 2016

XX Міжнародний книжковий ярмарок «Зеленая волна»

Категорія: «Фестивалі»
Дата: 05 Серпня 2016 (П'ятниця)
Час: 10:00
Вартість: Вхід: вільний
Місто: Одеса
Місце: Літературний музей, Зелений театр тощо
Адреса: вул. Дерибасівська тощо
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1598


XX Міжнародний книжковий ярмарок «Зеленая волна». Двадцять років на гребені хвилі!

Чекаємо усе книжкове співтовариство з 4 по 7 серпня в Одесі, на ювілейній «Зеленой волне». Центр міста в ці дні перетвориться на святковий, карнавальний книжковий простір, в великий читальний зал, в територію азартного полювання за рідкісними книгами і автографами.

Двадцять років - це, з одного боку, солідно: для масового заходу це вік вражаючий. А з іншого боку, двадцять років - молодість! Свіжість, щирість, готовність експериментувати і вбирати новий досвід. Ми змінюємося разом з мінливим світом. Але головне залишається незмінним.

Незмінними залишаються універсальність і демократичність одеського книжкового ярмарку, який відкритий всім: читачам різних поколінь з різними уподобаннями, всьому цінному, живому, цікавому, що відбувається у книговиданні та літературі.
 
Незмінним залишається той факт, що всі 20 років «Зеленая волна» славиться обсягами книжкових продажів і вважається майданчиком великої книготоргівлі.
Незмінна функція «Зеленой волні» як моста, що з'єднує в літній Одесі письменників, видавців, книгорозповсюджувачів та читачів.

Незмінна наша прихильність одеським літературним традиціям, повага і любов до чудових письменників, які прославили Одесу, зберегли її в слові, в книзі.

Незмінна наша вдячність і увага до великих книг та імен світової літератури.
Такими є традиції.


А новації - це наповнення новими подіями, іменами, напрямками, учасниками, розширення смислових й просторових рамок книжкового ярмарку. І тут у нас щороку щось нове. У цьому, ювілейному році - особливо. В орбіту «Зеленой волны» включається все більше культурних інституцій міста - музеї, культурні центри, театри, клуби, літературні об'єднання, книжкові магазини.

Простір «Зеленой волны» постійно розширюється. У нинішньому році це вулиця Дерибасівська, Міський сад, Одеський літературний музей, Зелений театр, магазини «БУК» і «ГіпоКампус», «Львівська майстерня шоколаду» та інші майданчики. Весь простір поділено на зони - книжковий маркет, сцена, глядацький зал і кінозал під відкритим небом, арт-простір, майданчики творчих зустрічей і диспутів, територія дитячих свят Корнійчуковського фестивалю дитячої літератури.

В ювілейній програмі «Зеленой волны»:

  • Презентації книжкових новинок і автограф-сесії
  • Творчі зустрічі
  • Літературні читання
  • Диспути
  • Інтерактивні лекції
  • Вистави, перформанси
  • Кінопокази
  • XIII книжковий конкурс «Одеса на книжкових сторінках»
  • XII конкурс «Мистецтво книги»
  • V Благодійна акція «Книги в дар» (збір книг для дитячих будинків)
  • Концертна програма
Одне з нововведень 2015 року - Книжкова ніч на Дерибасівській буде проходити і в цьому році. На одну ніч центральна вулиця міста перетвориться на романтичний нічний книжковий маркет; глядачів чекає театралізована програма, літературні марафони, виступи музикантів.

З 2012 року в рамках «Зеленой волны» проходить заключний, найяскравіший етап Одеського міжнародного Корнійчуковського фестивалю дитячої літератури. Цей єдиний в Україні фестиваль, цілком присвячений дитячій літературі та творчості, проводиться в Одесі протягом року, а в серпні вливається в програму «Зеленой волны».

Флешмоб «Я люблю читать». Фото з архівів «Зеленой волны» 

5 серпня відбудеться підведення підсумків конкурсів IV Одеського міжнародного Корнійчуковського фестивалю дитячої літератури:

Також в дні книжкового ярмарку Корнійчуковський фестиваль представить програму з дитячими книжковими святами, виставами, іграми, презентаціями нових дитячих книг і періодичних видань, і багатьом іншим.

Корнійчуковський фестиваль об'єднує всіх, хто причетний до створення дитячої книги і всіх, хто зацікавлений в її розвитку: читачів, письменників, видавців, художників, редакторів, бібліотекарів, педагогів, критиків і журналістів.

В силу всього цього, в дні «Зеленой волны» великим є запит на дитячу літературу, і вона з року в рік займає все більший обсяг серед книг, представлених на ярмарку - видавці і книгопродавці везуть хороші дитячі книги спеціально на Корнійчуковський фестиваль.

Слідкуйте за новинами на сайті і на сторінках у соціальних мережах: Facebook - http://facebook.com/greenwaveod і Вконтакте - https://vk.com/greenwaveod!


Будемо розповідати про те, що і де чекає вас з 4 по 7 серпня в святковій книжковій Одесі. До зустрічі на XX, ювілейній «Зеленой волне» і IV Корнійчуковському фестивалі!


XX Одеський міжнародний книжковий ярмарок «Зеленая волна» проходить за підтримки Державного комітету телебачення і радіомовлення України, Української Асоціації видавців та книгорозповсюджувачів, Одеської міської ради, а також Асоціації по культурному і туристичному обміну Ради Європи (АСТЕ) та Одеського Дипломатичного клубу.

Організатори:
- Виставкова компанія «Експо-Юг-Сервіс»: організатор книжкового ярмарку «Зеленая волна», тел./факс: +38 (048) 777–60-68; oo@expodessa.od.ua   
- Громадська організація «Агентство регіонального розвитку»: організатор Одеського міжнародного Корнійчуковського фестивалю дитячої літератури; організатор програми заходів «Зеленой волны» 

Генеральні партнери: Благодійний  фонд Віктора Баранського, Благодійний фонд Віталія Саутєнкова. Співорганізатор дитячої програми - книгарня «БУК». Співорганізатор конкурсу «iParus» – Мережа гаджетів і аксесуарів «Цитрус». Генеральний медіа-партнер – Народне радіо. ТВ-партнер – А1. Медіа-партнер – 7 канал.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar