29 Березня 2024, 14:11 | Реєстрація | Вхід
/ 2–15.04 Катя Бабкіна їде у тур із Щасливими і голими - 2 Квітня 2016

2–15.04 Катя Бабкіна їде у тур із Щасливими і голими

Категорія: «Події»
Дата: 02 Квітня 2016 (Субота)
Час: 19:00
Місто: Україна
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1205


2 квітня розпочнеться тур на підтримку нової збірки оповідань письменниці, сценариста й драматурга Катерини Бабкіної «Щасливі голі люди». Цього разу авторка із презентаціями та дискусіями відвідає західні й центральні області нашої країни. Супроводжуватиме письменницю президент Міжнародної літературної корпорації Meridian Czernowitz Святослав Померанцев. 

Заходи відбуваються у рамках проекту «Мережа», організатором якого є Міжнародна літературна корпорація Meridian Czernowitz. Проект реалізується за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». 


Протягом квітня авторка побуває у 9 містах, серед яких:

2.04. – Вінниця - Facebook event
4.04. – Чернівці Facebook event
5.04. – Коломия Facebook event
6.04. – Івано-Франківськ
8.04. – Львів - Facebook event
11.04. – Ужгород
13.04. – Луцьк
14.04. – Рівне
15.04. – Житомир Facebook event


«Щасливі голі люди» – тематично об’єднаний цикл оповідань Катерини Бабкіної про щастя або, якщо точніше, про те, що стається з нами перед ним. Це історії про покоління тих українців, хто ще краєм життя застав совок і руїну по ньому, хто виріс і зміцнів як міг, радше не завдяки, а всупереч усьому, що з ними відбувалося; про те, як ці люди живуть тепер і взаємодіють зі світом, в якому – і війна, і любов, і еміграція, і Ханой, і Нью-Йорк, і мертві, і живі, і сліпі, і немудрі. І головне – про те, як з цим усім бути щасливим.

Фото: Halyna Venhlinska

«Книжка написана про важливі періоди для людей мого покоління з різних міст України. Тому буде цікаво зустрітися й побачити, ким вони стали, переживши все те ж, що і герої моїх оповідань.» Катерина Бабкіна

Президент Meridian Czernowitz Святослав Померанцев додає: «Кажуть, що дельфіни щасливі, бо завжди знаходяться у медитативному стані, стані трансу. Люди ж медитують по-різному. Одні читають Тору, інші співають «Ом», треті курять кальян, а я слухаю Катерину Бабкіну. Проект «Мережа» має дві основні цілі, – зазначає Святослав, – література як суспільний діалог та література як терапевтичний засіб. Катерина легко та цікаво спілкується, об’єднуючи людей, але найсильніша сторона цієї справжньої леді – вигрівання запалених місць душі влучним словом. Я хочу бути дельфіном». 



«Мережа» – це проект, спрямований на налагодження внутрішнього суспільного діалогу в Україні в умовах збройного конфлікту на сході. З огляду на складні соціальні процеси в країні, проект є вкрай необхідним. Він охоплює всю територію нашої держави та має літературно-дискусійні майданчики у 30 містах, що слугують прикладом діалогу між абсолютно різними людьми. Література, особливо якісна, є своєрідним містком, точкою перетину для людей сходу й заходу, півночі й півдня України. Це можливість не лише ділитися своїми думками, але й зрозуміти інших.


Інформаційні партнери: Громадське Культура, Громадське радіо, «Газета по-українськи», журнал «Країна», Gazeta.ua, онлайн-книгарня Yakaboo.ua.
Meridian Czernowitz на Літературній мапі України: http://litcentr.in.ua/board/20-1-0-160

За додатковою інформацією звертатися:
  • прес-секретарка Meridian Czernowitz - Лілія Шутяк, 097 6657 047, shutiak@meridiancz.com 
  • кураторка проекту «Мережа» - Юлія Пелепчук, 095 880 09 86, yuliiapelepchuk@meridiancz.com


0 коментарів

Залишити коментар

avatar