02 Травня 2024, 03:00 | Реєстрація | Вхід
/ Поетичні читання перекладів бітників у Хмельницькому - 28 Травня 2015

Поетичні читання перекладів бітників у Хмельницькому

Категорія: «Події»
Дата: 28 Травня 2015 (Четвер)
Час: 21:00
Вартість: 10/5 грн.
Місто: Хмельницький
Місце: Хмельницький обласний художній музей
Адреса: вул. Проскурівська, 47
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 915


28 травня у внутрішньому дворику Хмельницького обласного художнього музею відбудуться поетичні читання перекладів бітників. 

Бітники — покоління, яке свого часу сколихнуло Американську культуру. Поети, які не боялися виступати з критикою суспільства та говорити щиро. Література, яка й досі знаходить свого читача.

Проект VERBація вже близько року працює над перекладом цих текстів і пропонує послухати їх з уст молодих хмельницьких поетів і поеток.

Читають: Євгеній Кліпов, Інна Стократна, Таня Родіонова.


«Бітники» (англ. Beatniks або The Beats)  — назва групи американських письменників, які прийшли в літературу в 1950-их роках і стали виразниками нонкомформістських настроїв. 

«Класичним» образом бітника є довговолосий бородань у латаних штанах, що обожнює джазову музику, захоплюється літературою та філософією, мандрує дорогами Америки, вживає наркотики, користується спеціальним жаргоном.

Бітники ставили собі за мету епатувати суспільство поміркованих. К. Голмс, один з представників цього літературного напрямку, пояснював: «Бути бітником означає усвідомлювати свою самотність та вважати її нормою».

Найталановитіші представники цього літературного угруповання: Джек Керуак, Аллен Ґінзберґ, Кен Кізі, Л. Ферлінґетті, Дж. Мандел, Стюр Дальстрем, К. Голмс та інші.


28 травня. Початок о 20:00. 
Вхід: 10/5 грн. для студентів (ціна квитка в музей)
Хмельницький обласний художній музей, вул. Проскурівська, 47


0 коментарів

Залишити коментар

avatar