27 Квітня 2024, 02:03 | Реєстрація | Вхід
/ Книга вибраного Маріанни Кіяновської «ДО ЕР» - 11 Грудня 2014

Книга вибраного Маріанни Кіяновської «ДО ЕР»

Категорія: «Події»
Дата: 11 Грудня 2014 (Четвер)
Час: 17:33
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1214



12 грудня у київській Книгарні "Є" відбудеться презентація книги "ДО ЕР" львівської поетки Маріанни Кіяновської

Маріанна - поет cправжній, адже усі рядки пронизані душевністю і глибинністю. «ДО ЕР» - книга-містерія, книга-дорога, книга-присвята, книга-відлуння. Авторка читатиме свою поезію без модерації, будуть лише її голос і текст - у його безконечному перетворенні.



«ДО ЕР» – книжка вибраного, що вміщає 369 віршів (1994-2014 рр.), і водночас – цілісна поетична оповідь, лірична історія "від початку світу". У цій книжці вірші Маріанни Кіяновської об’єднані одним внутрішнім сюжетом – епічним, міфологічним – любові як способу світотворення. Попри те, що «ДО ЕР» писалася впродовж майже 20 років, понад півсотні поезій, написані в останні роки, публікуються вперше."



Маріанна Кіяновська — українська поетеса, прозаїк, есеїст, перекладач, літературний критик та літературознавець. Координаторка Львівського осередку Асоціації українських письменників. У квітні-жовтні 2003 року — стипендіат програми Міністра культури Польщі «Gaude Polonia». У 2004—2006 роках вела рубрику «Нова польська література» у журналі «Кур'єр Кривбасу». З 2011 року є засновницею та директором незалежної літературної премії «Великий Їжак». 

Авторка 10-ти поетичних збірок. Учасниця кількох антологій. Публікує вірші та переклади у періодичних виданнях. Твори Кіяновської перекладалися англійською, білоруською, польською, сербською та російською мовами. Лауреат премій імені Богдана-Ігоря Антонича та видавництва «Смолоскип». Лауреат премії імені Нестора Літописця за найкращу літературну публікацію у журналі «Київська Русь» (2006).



12 грудня. Початок о 18:00. Вхід: вільний.
м. Київ, Книгарня «Є» вул. Лисенка, 3


0 коментарів

Залишити коментар

avatar