25 Квітня 2024, 23:24 | Реєстрація | Вхід
Головна » Каталог » Організації » Видавництва [ Додати іншу організацію ]


Видавництво «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА»

«Організації» | Категорія: «Видавництва»
Київська область
Місто: Київ
Адреса: вул. Басейна, 1/2
Місткість локації: 100 осіб

Тел.: (044) 234 11 31
E-mail: ivanababa@i.ua
Сайт | Facebook
Рейтинг: 5.0
Кількість переглядів: 7546


«А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» — чи не найкраще видавництво дитячої літератури в Україні, помітне серед книжкового простору всієї Європи. Ми стали першим дитячим видавництвом незалежної України. Перша книга «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГИ» - чудова "Абетка" - побачила світ у липні 1992 року. Щодо походження слова "а-ба-ба-га-ла-ма-га", то у перекладі з дитячої мови це, власне, і є «абетка» (так називав її герой оповідання Івана Франка «Грицева шкільна наука»). 

Практично всі видання «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» здобували перемоги на поважних книжкових конкурсах, не тільки в Україні, а кілька мільйонів «малят від 2 до 102» називають «абабагаламазькі» книжки своїми улюбленими. Засновником і незмінним директором видавництва був, є і залишатиметься відомий український поет Іван Малкович.

Довкола видавництва згуртувалися провідні українські митці різних поколінь. Висока художня, естетична та поліграфічна якість вигідно вирізняють «абабагаламазькі» видання. З видавництвом тривалий час співпрацюють знамениті українські ілюстратори Владислав Єрко, Кость Лавро, Катерина Штанко.

Книжки «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» невід’ємний атрибут кожної інтелігентної української родини, вони стали одним з найкращих культурних презентів у міжнародних контактах українців.
«А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» — одне з небагатьох видавництв Східної Європи, права на книги якого придбали провідні видавництва майже з 20-ти країн світу — від Англії (Тemplar Publishing) та США (Alfred A. Knopf) — до Південної Кореї.

Кредо видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА»

«Серед десятків тисяч дитячих видань наша (українська) книжка має бути така гарна, щоб дитятко потяглося саме до неї. І тоді відпаде багато прикрих, штучно надуманих, «мовних проблем». Дуже важливо, щоб у дитинстві все українське «римувалося» у наших дітей з поняттям «якість»...»
Іван Малкович




Теги: Київ, Абабагаламага, видавництво, книги, Іван Малкович, Ababahalamaha