19 Квітня 2024, 19:20 | Реєстрація | Вхід
Головна » Каталог » Локації » Музеї [ Додати іншу організацію ]


Чернігівський музей М.Коцюбинського

«Локації» | Категорія: «Музеї»
Чернігівська область‎
Місто: Чернігів
Адреса: вул. Коцюбинського, 3
Місткість локації: до 30 осіб

Тел.: (0422) 4-10-03, 4-43-26
E-mail: kotsybinskmus@ukr.net
Сайт | Facebook
Рейтинг: 5.0
Кількість переглядів: 2943


Чернігівський літературно-меморіальний музей-заповідник М. Коцюбинського засновано 1934 року у садибі, де разом з родиною мешкав письменник. Саме у стінах цього затишного будиночка були написані кращі твори М.Коцюбинського, а з літературних субот, що проходили у письменника, свій творчий шлях розпочинали П.Тичина, В.Елланський, А.Казка, Л.Яновська та багато інших талановитих літераторів. У стінах цього будинку свої твори читали Борис Грінченко і Марія Загірня, Микола Вороний і Володимир Самійленко, а відомий український композитор Микола Лисенко неодноразово виконував свої твори на роялі, що завжди займав своє почесне місце у вітальні Коцюбинських.

Багата музейна колекція складається з особистих речей, фотографій, книг з особистої бібліотеки Великого Сонцепоклонника.

Сьогодні музей складається з меморіального будиночка, сучасного приміщення з літературною експозицією, кінолекційною та виставковими залами. Перлиною музею є меморіальний сад, доріжки якого і досі пам'ятають кроки Михайла Михайловича та його родини.

У музеї регулярно відбуваються різноманітні культурно-мистецькі заходи, де кожен може відволіктися від повсякденних справ і не лише гарно відпочити, але й дізнатися щось цікаве або навіть відчути себе справжнім майстром у котрійсь з галузей народного мистецтва.




Теги: музей, Микола Вороний, Павло Тичина, Михайло Коцюбинський, Чернігів