18 Квітня 2024, 15:06 | Реєстрація | Вхід
/ 7 серпня | Фестиваль усної оповіді «Озерце» - 7 Серпня 2020

7 серпня | Фестиваль усної оповіді «Озерце»

Категорія: «Фестивалі»
Дата: 07 Серпня 2020 (П'ятниця)
Час: 12:00
Вартість: обов'язкова реєстрація
Місто: с. Озерце
Місце: Галицький р-н, Івано-Франківська обл.
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 2009


7 серпня 2020 року в селі Озерце Кінчаківської сільської ради Галицького району Івано-Франківської області відбудеться Фестиваль усної оповіді «Озерце». Мета Фестивалю – привернення уваги до публічної усної оповіді (storytelling) та її популяризація в сучасному українському культурному просторі. 

Організаторами фестивалю стали експерт з розвитку громад, організатор культурних та громадських ініціатив Левко Довган та письменник, перекладач, есеїст, громадський діяч Юрій Андрухович, що обоє народилися в Івано-Франківську.

У програмі фестивалю – тільки усна оповідь: тобто, розповідання історій вживу, голосом, без жодних допоміжних засобів: гаджетів, надрукованих текстів, суфлерів тощо. Кожен учасник повинен буде розповісти коротку історію (не довше 10 хв.) в одному з жанрів: «Любовна історія», «Комічна історія», «Страшна історія». 

Розповіді оцінюватиме журі у складі письменника, перекладача, публіциста Юрія Андруховича, письменниці та перекладачки Катерини Калитко та есеїста, перекладача Олександра Бойченка. Журі братиме до уваги, у першу чергу, невербальні сигнали оповідача: міміку, жестикуляцію, тембри, інтонації – ті речі, які спонукають слухати, вірити, подобатись слухачам.

У кожній з номінацій буде визначено по три переможці, які отримають грошові винагороди у розмірі, відповідно, 5000, 3000 і 2000 тисячі гривень.


Зголоситися на участь у фестивалі може будь-хто, хто досяг повноліття – з будь-якої точки світу. Обов’язковим критерієм розповіді є українська мова, організатори вітають використання усіх її діалектів. Один учасник може розповісти лише одну історію. Для відбору у зголошенні потрібно прикріпити посилання на відео, тривалістю до 5 хв, із записом будь-якої вашої розповіді. За результатами попереднього відбору, журі оголосить учасників фестивалю. Дедлайн подачі заявок – 20 липня.


На місці проведення заходу буде територія під наметове містечко, поряд є паркінг. Для тих, хто не має змоги добратися самостійно, будуть організовані автобуси з Галича. Для учасників буде встановлено великий намет. Гості також зможуть, за попередніми зголошеннями, заночувати в одній із порожніх хат Озерця, власники яких попередньо дали на це згоду.

Фестиваль відбудеться 7 серпня. Проте розповіді триватимуть цілий вечір і протягом ночі, тож захід плавно продовжиться і 8 серпня.

Якщо епідемічна ситуація змінюватиметься у гірший бік і уряд повернеться до більш жорстких обмежень, організатори фестивалю будуть змушені діяти відповідно до обставин.

7 серпня, 12:00. с. Озерце, Галицький р-н, Івано-Франківська обл.
Подробиці фестивалю у Facebook: https://www.facebook.com/events/674092910036461/

Фестиваль проводиться за сприяння Галицької районної ради і ПрАТ «Івано-Франківськцемент»


0 коментарів

Залишити коментар

avatar