20 Квітня 2024, 06:00 | Реєстрація | Вхід
/ «ХІV Заболотнівські читання» в бібліотеці Заболотного - 10 Жовтня 2019

«ХІV Заболотнівські читання» в бібліотеці Заболотного

Категорія: «Події»
Дата: 10 Жовтня 2019 (Четвер)
Час: 10:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Державна наукова архітектурно-будівельна бібліотека імені В.Г. Заболотного
Адреса: просп. Перемоги, 50
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 894


Запрошуємо архітекторів, будівельників, мистецтвознавців, керамістів, бібліотекарів, істориків, археологів, музейників взяти участь у роботі ХІV Заболотнівських читань «Архітектурна та будівельна книга в Україні» на тему «Родом з Академії», що відбудуться відповідно до плану наукових і науково-просвітницьких заходів під егідою Мінрегіону України 9–10 жовтня 2019 р. у Державній науковій архітектурно-будівельній бібліотеці імені В. Г. Заболотного.

У програмі передбачено провести дві секції: 

  • І секція – 9 жовтня 2019 р. – тема «Сучасна бібліотека – інформаційний ресурс і відкритий публічний простір» (присвячується 75-річчю Державної наукової архітектурно-будівельної бібліотеки імені В. Г. Заболотного);
  • ІІ секція – 10 жовтня 2019 р. – тема «Майстерня архітектурно-художньої кераміки: з історії творчих експериментів Академії архітектури УРСР» (присвячується 75-річчю керамічної майстерні Академії архітектури УРСР).
На 1-й секції мова йтиме про бібліотечну, наукову, видавничу, проектну та партнерську діяльність бібліотек, а також планується висвітлення значимих інформаційних подій із життя Державної наукової архітектурно-будівельної бібліотеки імені В. Г. Заболотного від дня її заснування Академією архітектури УРСР, 26 березня 1944 р., до сьогодення. 

На 2-й секції планується висвітлення матеріалу з історії майстерні архітектурно-художньої кераміки, що була заснована в 1944 р. за ініціативи президента Академії архітектури УРСР Володимира Заболотного та мистецтвознавця Пантелеймона Мусієнка. Буде досліджено потужний творчий колектив видатних художників-керамістів майстерні, їхня участь у відбудові зруйнованого війною Києва та створенні архітектурно-художнього образу міста, українська керамічна спадщина у декоративній об’ємній пластиці та скульптурі малих форм тощо.

У межах читань відбудуться презентації нових бібліографічних покажчиків Державної наукової архітектурно-будівельної бібліотеки імені В. Г. Заболотного.

Оргкомітет залишає за собою право відбору доповідей для включення до програми читань. Надати заявку на участь у читаннях потрібно до 1 вересня 2019 р. на e-mail: socio_dnabb@ukr.net із зазначенням теми доповіді/повідомлення та відомостей про автора за зразком, який можна скачати тут: dnabb.org/files/any/2019/zayava_dnabb_2019.doc

Текст виступу обсягом до 4 сторінок (гарнітура – Times New Roman, кегель – 14, через один інтервал у форматі Word) необхідно подати до 31 жовтня 2019 р. на e-mail: socio_dnabb@ukr.net. 

Матеріали читань будуть опубліковані в інформаційно-аналітичному огляді «Діяльність Державної наукової архітектурно-будівельної бібліотеки імені В. Г. Заболотного у 2019 році». 
Телефони для довідок: (044) 456-01-72 (Світлана Кирій, Людмила Рабчевська).

Для афіші використано зображення роботи керамістки-монументалістки, Заслуженої художниці України Галини Севрук, що зберігається у фонді Державної наукової архітектурно-будівельної бібліотеки імені В. Г. Заболотного. 

9-10 жовтня, 10:00. Київ, Державна наукова архітектурно-будівельна бібліотека імені В.Г. Заболотного, просп. Перемоги, 50


0 коментарів

Залишити коментар

avatar