20 Квітня 2024, 12:26 | Реєстрація | Вхід
Головна » Каталог » Організації » Фестивалі [ Додати іншу організацію ]


Міжнародний фестиваль поезії «Київські Лаври»

«Організації» | Категорія: «Фестивалі»
Київська область
Місто: Київ
Адреса: вул. О. Гончара, 96, 2-й пов

Тел.: (044) 484-40-23
E-mail: sho@sho.kiev.ua
Сайт |
Рейтинг: 5.0
Кількість переглядів: 5168


Міжнародний фестиваль поезії «Київські Лаври» - одна з найбільш масштабних й авторитетних літературних подій на пострадянському просторі. Засновником і беззмінним організатором фестивалю є журнал про сучасну культуру «ШО». Фестиваль проводиться в Києві (зазвичай - в середині травня) з 2006 року.

За роки існування фестивалю в ньому взяли участь понад 500 поетів, літературних критиків, музикантів, культуртрегерів з України, Білорусі, Польщі, Росії, Грузії, Израїлю, США, Македонії, Казахстану, Франції та інших країн.

Щороку на фестивалі визначаються його лауреати та нагороджуються бронзовою статуеткою та премією у розмірі 1000 доларів США. Від 2011 року надається також молодіжна премія фестивалю.

Програма Фестивалю формується шляхом добору кураторських Проектів. Під «Проектом» мається на увазі насамперед людина, що небайдужа до промоції сучасної поезії. Людина, що вважає і переконливо доводить у своєму листі на e-mail оргкомітету фестивалю, що існують ще теми і сучасні поети, що їх було незаслужено обійдено увагою читача, експертної літспільноти, преси, т.і.. Така людина бере на себе роль куратора. 


Офіційний сайт фестивалю: http://www.sho.kiev.ua



Теги: Олександр Кабанов, фестиваль, ШО, Журнал ШО, Київські Лаври, Киевские Лавры, Александр Кабанов