29 Березня 2024, 10:48 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація проекту зібрання творів Джозефа Конрада - 19 Грудня 2018

Презентація проекту зібрання творів Джозефа Конрада

Категорія: «Події»
Дата: 19 Грудня 2018 (Середа)
Час: 18:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Лисенка, 3, м. «Золоті ворота»
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 681


19 грудня київська книгарня «Є» спільно з видавництвом «Темпора» радо запрошують на презентацію проекту повного зібрання творів Джозефа Конрада

В Україні про письменника відомо насамперед три речі: що він народився в Бердичеві, що він мариніст і що написав антиколоніальний роман «Серце пітьми». Плануючи повне зібрання творів, «Темпора» не лише хотіла заповнити наявну в літературному процесі лакуну, а й намагалася рішуче порвати із застарілими поглядами й запропонувати українському читачеві новий. Ми поглянемо на Джозефа Конрада насамперед як на модерніста: і в тому, як він працює із формою роману, і в тому, яка інтернаціональна й урбаністична свідомість стоїть за цими художніми конструкціями. 


Ми хочемо презентувати вже готові романи — «Олмейрову примху. Вигнанця з островів» і «Таємного агента», — поділитися з читачами планами на подальші видання, познайомити з командою, яка брала участь у підготовці зібрання, а також розпочати розмову про місце і роль Конрада в українській культурі. Професор Лондонського університету Роберт Гемпсон, який написав передмову до зібрання, радо погодився приєднатися до нас у дискусії.

Учасники: Дмитро Козак (редактор), проф. Роберт Гемпсон (автор передмови до зібрання), Андрій Бондар (один з перекладачів, що працюють над текстами зібрання). Чекаємо на вас, друзі!


Київська Книгарня «Є», вул. Лисенка, 3, м. «Золоті ворота». Тел.: (044) 235 88 54


0 коментарів

Залишити коментар

avatar