18 Квітня 2024, 20:35 | Реєстрація | Вхід
/ Лекція «Свято наближається. Різдво – міф, сюжет, бренд» - 14 Грудня 2018

Лекція «Свято наближається. Різдво – міф, сюжет, бренд»

Категорія: «Курси та лекції»
Дата: 14 Грудня 2018 (П'ятниця)
Час: 19:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Запоріжжя
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: пр. Соборний, 137
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 787


Книгарня «Є» запрошує на лекцію Дар’ї Москвітіної та Богдана Корнелюка «Свято наближається. Різдво – міф, сюжет, бренд». Захід відбудеться 14 грудня. Початок – о 18:30.

Ви вже придбали ялинку? Повісили на двері ошатний віночок? Приготувалися дивитися «Один удома»? Тоді саме час замислитися, чому ми щороку це робимо. Улюблене з дитинства Різдво – це завжди містерія, казка і очікування дива. Мабуть, жодне інше свято не пов’язано з такою великою кількістю традицій, ритуалів та атрибутів. Це й робить його одним з тих ключових феноменів західної цивілізації, який визначив (і продовжує визначати) глобальний соціокультурний ландшафт. Під час лекції спробуємо з’ясувати зв'язок Різдва з міфологією, виявити його вплив на розвиток літературних жанрів, розглянути різдвяні культурні практики та дослідити роль маркетингу у формуванні сучасного погляду на різдвяні святкування.

Дар’я Москвітіна – кандидатка філологічних наук, літературознавиця, доцентка кафедри іноземних мов Запорізького державного медичного університету.

Богдан Корнелюк – кандидат філологічних наук, літературознавець, доцент кафедри суспільно-гуманітарних дисциплін Хортицької національної навчально-реабілітаційної академії.

З собою мати зелений новорічний дощик.

Запорізька Книгарня «Є», пр. Соборний, 137. Тел.: (0612). Вхід вільний.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar