25 Квітня 2024, 05:11 | Реєстрація | Вхід
/ Лекція Тамари Гундорової про Соломію Павличко - 14 Листопада 2018

Лекція Тамари Гундорової про Соломію Павличко

Категорія: «Події»
Дата: 14 Листопада 2018 (Середа)
Час: 20:00
Вартість: обов'язкова реєстрація
Місто: Київ
Місце: PinchukArtCentre
Адреса: вул. Велика Васильківська/Басейна 1/3-2
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 896


PinchukArtCentre запрошує на лекцію Тамари Гундорової про роль особи та інтелектуальні виклики, які залишила по собі Соломія Павличко. Подія відбудеться 14 листопада о 19:00.

Чи можна говорити, що Соломія Павличко досі інтелектуально впливає на нас? Що відкрила вона і чому навчила? Який він, канон від Соломії? Під час лекції піде мова про модернізм, фемінізм, орієнталізм, якими їх побачила Соломія, а також про місця пам’яті Соломії.

Лекція відбудеться на 4-му поверсі PinchukArtCentre в експозиції виставки «Свій простір». Реєстрація обов’язкова: tockify.com/pinchukartcentre/detail/203/1542214800000


Соломія Павличко (1958 – 1999) – українська письменниця, літературознавиця, публіцистка, перекладачка та феміністка, авторка праць з теорії літератури та історії фемінізму. У 1990-их роках вона створила Видавництво Основи, де розпочала видавати друком переклади світової філософії українською і в такий спосіб задала "моду” на науку та інтелектуальну літературу. Навколо Соломії Павличко гуртувалися люди та ідеї. Цього року їй мало виповнитися 60 років.

Тамара Гундорова – літературознавиця, професорка, докторка наук, член-кореспондентка НАН України, завідувачка відділу теорії літератури Інституту літератури ім. Шевченка НАН України. Серед її книжок – «Кітч і література», «ПроЯвлення слова. Дискурсія раннього українського модернізму», «Післячорнобильська бібліотека. Український літературний постмодернізм» та «Транзитна культура. Симптоми постколоніальної травми».


Київ, PinchukArtCentre, вул. Велика Васильківська/Басейна 1/3-2


0 коментарів

Залишити коментар

avatar