29 Березня 2024, 11:02 | Реєстрація | Вхід
/ «Ажнабія на червоній машині» Марини Гримич | Київ - 5 Листопада 2018

«Ажнабія на червоній машині» Марини Гримич | Київ

Категорія: «Події»
Дата: 05 Листопада 2018 (Понеділок)
Час: 18:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Хрещатик, 46
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 795


Книгарня «Є» та видавництво «Нора-друк» запрошують на творчу зустріч з Мариною Гримич з нагоди виходу в світ її книжки «Ажнабія на червоній машині», яка відбудеться 5 листопада. Початок – о 18:30. Модератор – Микола Кравченко.

Словом «ажнабія» називають в арабських країнах іноземок. Дія роману Марини Гримич відбувається в сучасному Лівані, відомому своїм міжконфесійним розмаїттям, і перегукується з середньовічними арабськими оповідками з «Тисячі й однієї ночі». В центрі сюжету опиняються дві ажнабії-українки – Павлина, заміжня за сунітом Ахмадом, та Віра (лагідно – Вірунчик), дружина шиїта Жаввада. Павлина береться допомогти Жавваду порозумітися з дружиною, однак та несподівано зникає, і в пошуках Вірунчика Ахмад, Жаввад, Павлина, а також таємничий дуруз Зіяд, що несподівано приєднався до компанії, об’їжджають червоною машиною увесь Ліван.

Книга пронизана делікатним гумором, який допомагає уявити специфіку міжетнічних шлюбів на Близькому Сході і розкрити секрети міжконфесійного та міжкультурного порозуміння.


Марина Гримич – письменниця, науковиця, видавчиня. Народилася 1961 у Києві, закінчила слов’янське відділення філологічного факультету київського університету ім. Тараса Шевченка. Докторка історичних наук, кандидатка філологічних наук, членкиня Канадської спілки етнологів. Авторка 10 різножанрових романів, двох перекладних книг, ряду публіцистичних статей та продюсерка літературного проекту «Люба Клименко».

Тричі ставала лауреаткою літературного конкурсу «Коронація слова», в тому числі володаркою першої премії (2002 р. за роман «Егоїст»). Зараз живе в Бейруті (Ліван).


Київська Книгарня «Є», вул. Хрещатик, 46. Телефон: (044) 337 97 72


0 коментарів

Залишити коментар

avatar