28 Березня 2024, 14:41 | Реєстрація | Вхід
/ «Криптолюбов» Олександра Коржа | Харків - 25 Жовтня 2018

«Криптолюбов» Олександра Коржа | Харків

Категорія: «Події»
Дата: 25 Жовтня 2018 (Четвер)
Час: 17:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Харків
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Сумська, 3, м. «Історичний музей»
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 677


Харківcька Книгарня «Є» і видавництво «Discursus» запрошують на презентацію поетичної збірки Олександра Коржа «Криптолюбов», що відбудеться 25 жовтня за участю автора. Початок – о 18:30.

Корж, як і кожен поет, пише вірші, щоб зупинити мить, бо весь секрет віршів полягає в тому, що вони можуть стати чимось більшим за наше життя тільки тоді, коли зуміють його зупинити. Вірші – це знерухомлений час, одна-єдина всеосяжна мить.

Поезія – найнепотрібніше з мистецтв. І якщо вже й писати вірші, то так, як це робить Олесь Корж. Добротно, якісно, фахово. Бо поет не той, хто на Пегаса сів, а той, хто перед цим автошколу закінчив і на права здав. Коли це майстерно зроблено, око насолоджується читанням, а вухо – слуханням. Ось хто твердо пам’ятає, що давні греки мистецтво назвали «τέχνη». А якщо побачите його одразу з двома жінками, не кричіть, що він бабій, – це Евтерпа і Ерато. І то у них по-роботі. (Артем Полежака)

«Криптолюбов» Олеся Коржа – це збірка, в якій, здається, поєднується непоєднуване: зворушливість і тремкість сусідять з іронією та сарказмом, силабо-тоніка чергується із верлібром, довіру і відкритість перемагають непевність і невпевненість, а може, й ледь вловимий страх незахищеності. Тому криптолюбов, а не любов. Тому ходіння довкола, говоріння непрозоро замість межової прозорості й легкості. Тому, зрештою, ця збірка, бо поет не може мовчати про сокровенне. Навіть якщо й загортає його в обгортку «крипто». (Богдана Матіяш)



Якби ця збірка виходила років 10 тому, можна було б написати, що Олександр випікає свої вірші, як коржі. Та сьогодні, в добу нових технологій він вже не випікає, а майнить свої криптовірші, щодня, щомиті, часто на ходу. Ходяча криптоферма, звичайний собі чоловік уже майже середнього віку з обличчям, порослим чорною щетиною, він їздить поряд з нами в метро та маршрутках, ходить київськими вулицями – і багатіє, багатіє...

Та на відміну від майнерів криптовалют, Олександр Корж не ховає своїх капіталів. Навпаки – він щедро ділиться ними. Варто тільки підключитися до його поетичної криптоферми. Підключаймося! (Олександр Ірванець)

Харківcька Книгарня «Є», вул. Сумська, 3, м. «Історичний музей». Тел.: (057) 717 03 99


0 коментарів

Залишити коментар

avatar